Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

9.11.16

Ν. Κοτζιάς: Συμπορευόμαστε για το μέλλον των τριών χωρών μας

Ν. Κοτζιάς: Συμπορευόμαστε για το μέλλον των τριών χωρών μας

Την επισφράγιση της διεύρυνσης της συνεργασίας στο δρόμο που άνοιξε η Διάσκεψη της Ρόδου για την Σταθερότητα και την Ασφάλεια, σε μία ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για τον Λίβανο, επιβεβαίωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου και Λιβάνου, Νίκος Κοτζιάς, Ιωάννης Κασουλίδης και Τζεμπράν Μπασίλ μετά τη συνάντησή τους σήμερα στη Βηρυτό.
Οι τρεις υπουργοί στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν μετά τις δίωρες συνομιλίες, τόνισαν τη βούλησή τους για ενίσχυση των σχέσεών τους κυρίως τώρα μετά την εκλογή του Προέδρου του Λιβάνου Μισέλ Αούν και τη διάσταση σταθερότητας για τη χώρα, εκλογή η οποία προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στην περιφερειακή συνεργασία και τον ρόλο της στην εύθραστη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Συζήτησαν επίσης την διεύρυνση των σχέσεων σε θέματα οικονομίας, πολιτισμού, τουρισμού, ακαδημαϊκής συνεργασία και εκπαίδευσης.
«Συμπορευόμαστε σε μια ατμόσφαιρα φιλίας, εξετάζοντας το μέλλον των τριών χωρών μας», «πιστεύουμε ότι ο Λίβανος είναι η χώρα που δείχνει σε όλους, στην Ευρώπη, τον τρόπο για την επίλυση όλων των προβλημάτων της Μέσης Ανατολής» τόνισε ο κ. Κοτζιάς και προσέθεσε: «Είναι μια χώρα όπου διαφορετικές θρησκείες συνεργάζονται και συνυπάρχουν. Η πολυμορφία δίνει μια θετική ώθηση σε αυτή τη χώρα, η οποία ακολουθεί πιστά τον δρόμο της ανεκτικότητας και του σεβασμού. Είμαστε υπερήφανοι που συμπορευόμαστε και συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση της φίλης χώρας του Λιβάνου».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης