Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

14.12.16

Συμμετοχή του Υφυπουργού Εξωτερικών, Τ. Κουίκ, στην Υπουργική Σύνοδο του ΟΣΕΠ στο Βελιγράδι

Συμμετοχή του Υφυπουργού Εξωτερικών, Τ. Κουίκ, στην Υπουργική Σύνοδο του ΟΣΕΠ στο Βελιγράδι


        
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα αποδήμου Ελληνισμού, κ. Τέρενς Κουίκ επιστρέφει σήμερα από το Βελιγράδι, όπου συμμετείχε στην Υπουργική Σύνοδο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), η οποία σηματοδότησε το τέλος της εξάμηνης προεδρίας του Οργανισμού από τη Σερβία και την αρχή της τρέχουσας τουρκικής.
Στο περιθώριο της Υπουργικής Συνόδου, ο κ. Υφυπουργός είχε διμερή συνάντηση με τον Σέρβο Υπουργό Εξωτερικών κ. Ivica Dacic, στο πλαίσιο της οποίας επιβεβαιώθηκαν το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς, αλλά και τα αδελφικά αισθήματα μεταξύ των δύο λαών. Επίσης, ο κ. Υφυπουργός είχε διμερείς συναντήσεις με τους Υφυπουργούς Εξωτερικών της Αρμενίας και της Γεωργίας, με τους οποίους συζήτησε τρόπους συνεργασίας μεταξύ των αντιστοίχων διασπορών.
Μετά το πέρας της Συνόδου, ο κ. Υφυπουργός συναντήθηκε με το Προεδρείο της σερβικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Διασποράς, στο οποίο μετέφερε την πρόταση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων για ανταλλαγή επισκέψεων και σύσφιγξη σχέσεων, και επεσήμανε τα οφέλη που θα μπορούσαν να προκύψουν από τη συνεργασία μεταξύ της ελληνικής και της σερβικής διασποράς.
Ακόμη, ο κ. Υφυπουργός συναντήθηκε με το Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Τοπλίτσης κ. Αρσένιο, ο οποίος τον ξενάγησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα και επισκέφθηκε τους μαθητές του ελληνικού σχολείου Βελιγραδίου.
Τέλος, σήμερα το πρωί, ο κ. Υφυπουργός απηύθυνε χαιρετισμό στο ελληνο-σερβικό τουριστικό φόρουμ, που λαμβάνει χώρα στο Βελιγράδι.



Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης