Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

19.12.16

Δ. Τζανακόπουλος: Αποκλείεται κάθε σενάριο εκλογών

Δ. Τζανακόπουλος: Αποκλείεται κάθε σενάριο εκλογών

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή στον ρ/σ «Παραπολιτικά 90,1» τόνισε ότι «η ΝΔ και ο πρόεδρός της, ο κ. Μητσοτάκης, οφείλουν να δώσουν πειστική απάντηση για τους λόγους οι οποίοι τους οδήγησαν να κάνουν στροφή 180 μοιρών και να αλλάξουν την πολιτική τους τοποθέτηση, η οποία δύο ημέρες πριν ήταν ότι θα υπερψηφίσουν τα μέτρα. Εγείρει ερωτηματικά και αυτό θα έπρεπε να μας προβληματίσει όλους, ο λόγος για τον οποίο η ΝΔ οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση».
Επισήμανε ότι «αν κάποιος θέλει να πει "ναι" στο επίδομα, τότε λέει "ναι" στο επίδομα. Η στάση του "παρών" επί της ουσίας είναι μια στάση που για μικροπολιτικούς λόγους προσπαθεί να δώσει την εικόνα ότι η συγκεκριμένη κίνηση μπορεί ή θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής». Και πρόσθεσε ότι «η ΝΔ φαίνεται ότι είναι αυστηρότερη ως προς την τήρηση του προγράμματος από ό,τι είναι οι Θεσμοί» καθώς «έχει υπάρξει μια άτυπη ενημέρωση του ESM, αλλά και οι δηλώσεις του κ. Ντομπρόβσκις και οι δηλώσεις του κ. Ρέγκλινγκ και οι δηλώσεις του κ. Ντάισελμπλουμ, που λένε ότι η συγκεκριμένη κίνηση δεν επηρεάζει δημοσιονομικά τους στόχους του προγράμματος».
Τόνισε, ακόμα, ότι σύμφωνα με την άτυπη ενημέρωση του ESM, η συγκεκριμένη κίνηση δεν επηρεάζει δημοσιονομικά τους στόχους του προγράμματος, «όχι μόνο για το 2017 και το 2018, αλλά και για το 2016».
Ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι πάντα, σύμφωνα με την ίδια άτυπη ενημέρωση, «το EuroWorkingGroup(EWG) δεν έχει τεχνικό ή νομικό λόγο για να μην ξεπαγώσει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Από εκεί και πέρα, είναι πολιτική απόφαση του EWG τι πρόκειται να κάνει και τι θέλει να κάνει».
Επέκρινε την ΝΔ, ότι, «παρά το γεγονός αυτό, σπεύδει να είναι βασιλικότερη του βασιλέως σε ό,τι αφορά την τήρηση του προγράμματος» και ότι «δίνει διαπιστευτήρια σε πολιτικούς κύκλους στο εξωτερικό, σε πολιτικούς κύκλους των δανειστών, οι οποίοι έχουν μια εξαιρετικά σκληρή στάση κάποιοι από αυτούς, σε ό,τι αφορά την τήρηση του προγράμματος».
Πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα δεν βρίσκεται σε κανένα κίνδυνο και ότι η ελληνική κυβέρνηση το τηρεί.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης