Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

16.1.17

Γ. Κατρούγκαλος-Ν. Κίσι: Στενότερη συνεργασία Ελλάδας-Ιαπωνίας

Δηλώσεις ΑΝΥΠΕΞ, Γ. Κατρούγκαλου, στον Τύπο μετά από τη συνάντησή του με τον Ιάπωνα ομόλογό του, N. Kishi (Αθήνα, 16.1.2017)




Με ιδιαίτερη χαρά συναντήθηκα σήμερα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Ιαπωνίας,  κ. Nobuo Kishi, στο πλαίσιο της επισκέψεως που πραγματοποιεί στη χώρα μας.
Κατά τη συνάντησή μας είχαμε την ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε το άριστο επίπεδο των σχέσεών μας και να συζητήσουμε τρόπους για την περαιτέρω ανάπτυξή τους, σε όλους τους τομείς, αξιοποιώντας, στο μέγιστο δυνατόν, το αστείρευτο δυναμικό που παρουσιάζουν.
Συζητήσαμε, ιδιαιτέρως, τη διεύρυνση και εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο χωρών μας στον οικονομικό και εμπορικό τομέα, η οποία παρουσιάζει εξαιρετικές προοπτικές. Από πλευράς μου, ανέλυσα ιδίως στον κ. Kishi τις σημαντικές επενδυτικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η ανακάμπτουσα οικονομία της χώρας και την ποιότητα των υπηρεσιών στον τομέα του τουρισμού που θα μπορούσαν να καταστήσουν την Ελλάδα από τους πρώτους, σε προτίμηση, προορισμούς των Ιαπώνων τουριστών. Συζητήσαμε, επίσης, τρόπους για την προώθηση του διμερούς εμπορίου και την αύξηση των εμπορικών συναλλαγών.
Επίσης, εστιάσαμε στη συνεργασία μας εν’ όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο, η οποία θα επισφραγισθεί με την υπογραφή σχετικού Μνημονίου. Η Ελλάδα μπορεί να συμβάλει στην επιτυχία των αγώνων αυτών, όχι μόνον διότι αποτελεί τη μήτρα του ολυμπιακού ιδεώδους, αλλά και λόγω της διοργανωτικής πείρας που απέκτησε από τη φιλοξενία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
Οι δύο χώρες μας μοιράζονται κοινές αρχές και αξίες, μεταξύ των οποίων και η προσήλωση στο διεθνές δίκαιο, που αποτελεί την πυξίδα της εξωτερικής μας πολιτικής. Συμφωνήσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και ως σημαντικές θαλάσσιες χώρες να συνεργαστούμε για την εδραίωση του κράτους δικαίου και στη θάλασσα, διότι πιστεύουμε ότι τα προβλήματα και οι προκλήσεις διεθνώς θα πρέπει να αντιμετωπίζονται στο πλαίσιο αυτό.
Ο κ. Kishi επισκέφθηκε χθες το πρωί το κέντρο υποδοχής προσφύγων στον Ελαιώνα και είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα μας για την όσο το δυνατόν καλύτερη φιλοξενία των προσφύγων.
Τέλος, θα ήθελα να ανακοινώσω ότι διαβίβασα πρόσκληση του Πρωθυπουργού της χώρας μας, κ. Τσίπρα προς τον Πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, κ. Abe να επισκεφθεί την Ελλάδα στο άμεσο μέλλον. Η επίσκεψη αυτή προσδοκάται ότι θα αποτελέσει έναν νέο σταθμό στις σχέσεις των δύο χωρών μας, επισφραγίζοντας τη νέα δυναμική που επιθυμούμε να τους προσδώσουμε.   

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης