Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

7.2.17

Χρ. Σπίρτζης: Οι συναντήσεις του πρωθυπουργού στο Παρίσι είναι στην κατεύθυνση να προσελκύσει επενδύσεις

Χρ. Σπίρτζης: Οι συναντήσεις του πρωθυπουργού στο Παρίσι είναι στην κατεύθυνση να προσελκύσει επενδύσεις
«Οι συναντήσεις που έχει ο πρωθυπουργός είναι στην κατεύθυνση να προσελκύσει επενδύσεις, να ξεπεράσουμε την κρίση που έχουμε και να βγούμε στις αγορές. Πιστεύω ότι είναι κάτι απόλυτα θεμιτό και διαφανές» δήλωσε, χθες στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή «Αίθουσα Σύνταξης», ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης αναφερόμενος στις καταγγελίες της ΝΔ για την μετάβαση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους στο Παρίσι. Ο κ. Σπίρτζης δήλωσε ότι για το συγκεκριμένο θέμα «δεν υπήρξε μόνο απάντηση από το Μέγαρο Μαξίμου. Υπήρξε επιβεβαίωση της απάντησης για τις συναντήσεις που έκανε ο Έλληνας πρωθυπουργός» και αναρωτήθηκε «αν η ΝΔ είναι υπέρ του ιδιωτικού τομέα, και των ιδιωτικών επενδύσεων;».
 
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών συνεχίζοντας απάντησε δεικτικά στις αιτιάσεις της ΝΔ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο πρωθυπουργός « Δεν πήγε πάντως να δει το σπίτι του Βολταίρου. Ούτε πήγε να κάνει άλλα πράγματα στο Παρίσι και πιστεύω ότι οι απαραίτητες εξηγήσεις έχουν δοθεί. Επιβεβαιώθηκαν από αυτούς που συναντήθηκε ο πρωθυπουργός» και συνέχισε κάνοντας την ερώτηση «αν η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης θα απαντήσουν για τα θέματα και τις αποκαλύψεις που έχουν γίνει; Γιατί εδώ έχουμε το θέμα, το είπατε και πριν του νέου εντάλματος έκδοσης του κ. Χριστοφοράκου για την υπόθεση SIEMENS. Κανένα σχόλιο. Έχουμε πρόσφατα απασχοληθεί με την υπόθεση του Κήρυκα Χανίων. Να μην τα ξαναλέω. Τώρα έχουμε θέμα με το πόθεν έσχες. Θα απαντήσει κανείς; Και οι αποκαλύψεις συνεχίζονται και για άλλους τομείς».
 
Ερωτηθείς αν «υπάρχει θέμα σε σχέση με τα πλαστά εισιτήρια» ο υπουργός κ. Σπίρτζης δήλωσε ότι «το ηλεκτρονικό εισιτήριο σε λίγο καιρό θα είναι καθημερινότητα μας» και εξήγησε ότι «όπου βγαίνουν ηλεκτρονικές κάρτες και οι πολίτες δίνουν προσωπικά στοιχεία τους, είναι επιβεβλημένο είτε ιδιωτική εταιρεία είναι, είτε δημόσια, να προστατεύονται και να παίρνει και άδεια και γνωμοδότηση, από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Αν θέλετε την άποψη μου -και από την ενημέρωση που έχω- ο ΟΑΣΑ τα έχει φροντίσει αυτά τα θέματα της γνωμοδότησης και θα πρέπει να είναι πάρα πολύ αυστηρός».
 
Ο κ. Σπίρτζης αναφέρθηκε και στο «πάρτι» όπως το χαρακτήρισε στις αστικές συγκοινωνίες λέγοντας: «Θα τα δει ο εισαγγελέας. Να μας πει η ΝΔ όλα αυτά τα χρόνια που γινόταν αυτό το πάρτι στις αστικές συγκοινωνίες, γιατί όταν πήγαμε να αλλάξουμε διοικήσεις όπως θυμάστε κατηγορήθηκα ότι πάω να κάνω κομματικό κράτος. Εγώ προσωπικά και ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση. Γιατί αλλάξαμε τον κ. Παπαθανάση που έγινε γενικός διευθυντής της ΝΔ, τον Πρόεδρο και διευθύνονται σύμβουλο της ΟΣΥ, που είναι ο αντίστοιχος οργανισμός για τα λεωφορεία και τον διευθύνονται σύμβουλο του ΟΑΣΑ. Τότε πήγαμε να κάνουμε κομματικό κράτος. Τώρα που αποκαλύπτονται αυτά τα πράγματα τι κράτος είχαμε, τι κράτος παραλάβαμε και τι θέση παίρνει η ΝΔ;». Ο υπουργός Μεταφορών διαβεβαίωσε ότι «δεν θα ιδιωτικοποιηθούν οι αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας. Ούτε ο ΟΑΣΑ, ούτε η ΟΣΥ, ούτε η ΣΤΑΣΥ, αλλά δεν θα συνεχίσει να υπάρχει και αυτό που υπήρχε στο παρελθόν ως μοντέλο, κατά την γνώμη μου άθλιων αστικών συγκοινωνιών».
 
Απαντώντας στην ερώτηση « πως γίνεται από εκεί που δεν γίνονταν τα έργα και είχαν παγώσει, ξαφνικά βλέπουμε και το μετρό Θεσσαλονίκης και κάποιους οδικοί άξονες να προχωράνε;» ο κ. Σπίρτζης δήλωσε ότι «πρόβλημα του συγκεκριμένου Υπουργείου ήταν ότι πιθανά να υπήρξε τροφοδότηση λογαριασμών των ΜΜΕ και όχι μόνο. Όταν έπαψε αυτό να υπάρχει τα έργα γίνονται χωρίς άλλου είδους διαπραγματεύσεις».
 
Τέλος, ο υπουργός υποδομών και Μεταφορών κατηγόρησε τη ΝΔ και τα στελέχη της λέγοντας: «Είδαμε μια συμπεριφορά από τα στελέχη της να υβρίζουν και να χαρακτηρίζουν υπουργούς με ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Δεν είδαμε κάποια προσπάθεια από την ηγεσία της ΝΔ να μαζέψει τα στελέχη της, σε μια πολιτισμένη πολιτική αντιπαράθεση. Και προφανώς, όλοι όσοι εμπλεκόμαστε με τα κοινά και υπηρετούμε σε δημόσιες θέσεις δεν μπορεί να μην είναι απολύτως κρυστάλλινα τα θέματα που έχουν να κάνουν με την περιουσία μας, με τα οικονομικά μας και όλα τα υπόλοιπα».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης