Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

1.2.17

Πρ. Παυλόπουλος: Αδιαπραγμάτευτη η θέση της Ελλάδας στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ

Πρ. Παυλόπουλος: Αδιαπραγμάτευτη η θέση της Ελλάδας στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ

Τον νέο πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) Νικόλαο Καραμούζη και τους αντιπροέδρους της Γεώργιο Χατζηνικολάου, Παναγιώτη-Αριστείδη Θωμόπουλο και Βασίλειο Ράπανο και τον γενικό γραμματέα Χρήστο Γκόρτσο, δέχθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Στις δηλώσεις του μπροστά στην κάμερα ο πρόεδρος της ΕΕΤ Νικόλαος Καραμούζης επισήμανε ότι ο λόγος της επίσκεψής είναι ενημερωτικός για τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα και την οικονομία. Ο τραπεζικός τομέας έχει σταθεροποιηθεί και υπάρχουν σαφείς ενδείξεις βελτίωσής του, είπε ο κ. Καραμούζης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε στον κ. Καραμούζη και στους αντιπροέδρους της ΕΕΤ καλή επιτυχία, που θα αποτελέσει επιτυχία του τραπεζικού συστήματος γενικότερα. «Ξέρουμε όλοι την σημασία την οποία έχει το τραπεζικό σύστημα. Εύχομαι και ελπίζω και από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρίως από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να υπάρξει εκείνη η συμπαράσταση που την αξίζει και την έχει ανάγκη το τραπεζικό μας σύστημα. Ώστε να μπορέσει να αποτελέσει τον μοχλό για την ανάπτυξη της χώρας και την έξοδό της απ' αυτή την μεγάλη κρίση», ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος.
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ευχαρίστησε το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών για την πάγια εκφρασμένη τοποθέτησή του ότι η θέση της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον σκληρό πυρήνα της, την ευρωζώνη, είναι αδιαπραγμάτευτη, θέση που επανέλαβε και στη σημερινή συνάντηση που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κατά τη συνάντηση, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΕΤ, συζητήθηκαν τα στοιχεία ανάκαμψης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος αλλά και οι σοβαρές προκλήσεις που αυτό αντιμετωπίζει. Επισημάνθηκε επίσης ότι η επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη είναι η σημαντικότερη παράμετρος για την αποκατάσταση της ομαλότητας και την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων της χώρας, του Δημόσιου χρέους, της απασχόλησης, της φτώχειας και των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Η ταχύτατη ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές και η βιώσιμη αναδιάρθρωση του Δημοσίου χρέους, είναι αυτό που τώρα χρειαζόμαστε ώστε να οδηγηθούμε στην αποκλιμάκωση των αβεβαιοτήτων και των κινδύνων και να διαμορφώσουμε ευνοϊκό επενδυτικό και οικονομικό κλίμα, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΕΤ

Παρά τις δυσκολίες, ο τραπεζικός τομέας έχει σταθεροποιηθεί και εμφανίζει σαφή στοιχεία βελτίωσης σε όλους τους τομείς. Επέστρεψε σε οργανική κερδοφορία μετά από επτά συνεχόμενα χρόνια, διατηρεί υψηλούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας, από τους ισχυρότερους στην Ευρωζώνη, οι συνθήκες ρευστότητας βελτιώνονται με αυξανόμενη πρόσβαση στις διεθνείς αγορές, οι καταθέσεις σταδιακά επιστρέφουν, το υπόλοιπο των μη εξυπηρετούμενων δανείων σταθεροποιείται και διαφαίνεται η έναρξη μιας τάσης για σταδιακή μείωσή τους, επισημάνθηκε από την ΕΕΤ.

Τονίστηκε, επίσης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ότι στην τρέχουσα συγκυρία η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι ζωτικής σημασίας, ώστε να επιτευχθεί σταδιακά η επανεκκίνηση της επενδυτικής διαδικασίας, η προσέλκυση ξένων επενδύσεων, η αποκατάσταση ομαλών συνθηκών ρευστότητας, και η επιστροφή της οικονομίας σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης προς όφελος των Ελλήνων πολιτών.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης