Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

3.2.17

Γ. Μουζάλας: Tο ελληνικό κράτος διέθεσε με απόλυτη διαφάνεια τα χρήματα για το προσφυγικό

Γ. Μουζάλας: Tο ελληνικό κράτος διέθεσε με απόλυτη διαφάνεια τα χρήματα για το προσφυγικό

Τα χρήματα που δόθηκαν από την ΕΕ στις ελληνικές αρχές για τη διαχείριση του προσφυγικού, διατέθηκαν με απόλυτη διαφάνεια, υπογράμμισε μιλώντας νωρίτερα σήμερα στη Βουλή, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας. Ο υπουργός εξήγησε όμως πως η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα παρέμβασης στα χρήματα που δόθηκαν στην Ύπατη Αρμοστεία και τις οργανώσεις και πως ο έλεγχος είναι στην αποκλειστική ευθύνη της DG ECHO, το Ταμείο της ΕΕ για την ανθρωπιστική κρίση.
Ο κ. Μουζάλας ενημέρωσε τη Βουλή για την απορρόφηση των έκτακτων πόρων και τα εθνικά προγράμματα και αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις με τις οποίες βρέθηκε αντιμέτωπη η κυβέρνηση όλο τα προηγούμενο διάστημα στα νησιά.
Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής είχε κληθεί στη Βουλή να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Βλάχου, ο οποίος, αφού αναφέρθηκε στους πρόσφατους θανάτους προσφύγων, ζήτησε να ενημερωθεί αν υπάρχει μέχρι σήμερα πλήρης καταγραφή των μη κυβερνητικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στο προσφυγικό. Πόσες από αυτές τελικά έχουν εγγραφεί στο Εθνικό Μητρώο ελληνικών και ξένων μη κυβερνητικών οργανώσεων; Πόσο έχει προχωρήσει η συγκεκριμένη διαδικασία; Και αν όσες δεν έχουν εγγραφεί χρηματοδοτούνται από ποιον και με τι ποσά; Ο βουλευτής της ΝΔ κάλεσε επίσης τον κ. Μουζάλα να απαντήσει σε τι ύψος ανέρχονται οι πόροι και από ποιες πηγές. Ποιοι φορείς τα διαχειρίζονται, σε ποιον και πότε λογοδοτούν, αλλά και αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα για διασπάθιση δημοσίου χρήματος μέσω μη κυβερνητικών οργανώσεων.
Αναφερόμενος στους θανάτους τριών προσφύγων στη Μόρια, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής υπογράμμισε, ότι η κυβέρνηση από τον περασμένο Σεπτέμβριο καταβάλλει προσπάθειες για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, αλλά «αυτοί οι οποίοι δεν επέτρεψαν να φτιαχτούν καλύτερες συνθήκες ήταν κάποιοι παράγοντες πολύ σημαντικοί, όπως δήμαρχοι της τοπικής αυτοδιοίκησης, πάρα πολλά μέλη από τις οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας, τις οργανώσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης». Ανέφερε όμως ότι χθες υπήρξε μια λύση, καθώς «λύγισαν κάτω από αυτή τη θλίψη ξενοδόχοι. Πήραμε δωμάτια. Ξεκίνησαν τα έργα. Και σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης θα είναι εκεί πέρα και θα είναι μάρτυρας και των κακών και των καλών που γίνονται».
Είμαστε περήφανοι για το ότι, τους ένα εκατομμύριο εξήντα πέντε χιλιάδες ανθρώπους τους αντιμετωπίσαμε μέσα στους τελευταίους δεκαέξι μήνες με αξιοπρέπεια, με ανθρωπιά, μέσα στα πλαίσια της πραγματικότητας του μεταναστευτικού ζητήματος και της οικονομικής κρίσης της χώρας μας, είπε ο υπουργός και πρόσθεσε πως τα μικρά παιδιά πάνε σχολείο.
«Τα μικρά πάνε σχολείο με τις τσαντούλες τους, με τους καθηγητές τους. Έχουμε αντιδράσεις μικρές, στις οποίες η επίσημη θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι σαφές ότι αντιτίθεται. Όμως, θα έπρεπε ίσως να το ψάξει κανείς λίγο καλύτερα και στη βάση. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι -δεν λέω ότι αυτό είναι γραμμή της Νέας Δημοκρατίας, για το όνομα του Θεού, το αντίθετο- οι οποίοι πιο πολύ ανήκουν σε αυτόν τον χώρο, παρά σε άλλους χώρους», είπε ο κ. Μουζάλας και τόνισε πως η κυβέρνηση είναι υπερήφανη για τα μικρά παιδιά που πηγαίνουν σχολείο, καθώς «σε καμία χώρα του κόσμου δεν έχει συμβεί, πριν καν τακτοποιηθεί η εγκατάστασή τους, τα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης