Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

15.3.17

Α. Ξανθός: Είμαστε απολύτως προσηλωμένοι στην αποασυλοποίηση τω ψυχιατρείων

Α. Ξανθός: Είμαστε απολύτως προσηλωμένοι στην αποασυλοποίηση τω ψυχιατρείων

«Μόνο αυτή η κυβέρνηση μπορεί να υλοποιήσει το προοδευτικό όραμα αυτής της μεταρρύθμισης, τομής στην ψυχική υγεία, σε συνέργεια και με το υπουργείο Εργασίας. Είμαστε απολύτως δεσμευμένοι και προσηλωμένοι στον στόχο αποασυλοποίησης όλων των ψυχιατρείων» τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την μεταρρύθμιση στην ψυχική υγεία.
Παράλληλα, ο κ. Ξανθός κατηγόρησε όσους «αναπαράγουν την καταστροφολογία και υποστηρίζουν ότι είναι η χειρότερη περίοδος με αυτή την κυβέρνηση», ότι «προσβάλλουν την νοημοσύνη και των εργαζομένων στο δημόσιο σύστημα υγείας και των πολιτών».
«Υπήρξαν πολύ συγκεκριμένα δείγματα γραφής της σημερινής κυβέρνησης. Πολύ σημαντική μεταρρύθμιση, τομή, και κοινωνικού χαρακτήρα είναι η πρόσβαση στην ασφαλιστική κάλυψη όλων, χωρίς εισοδηματικά ή εργασιακά κριτήρια», τόνισε ο κ. Ξανθός και πρόσθεσε: «Καταφέραμε και κρατήσαμε όρθιο, και το προσωπικό και το σύστημα υγείας, με ενέσεις χρηματοδοτικές. Προσλάβαμε 2.200 άτομα μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, που ανέλαβε ήδη υπηρεσία στα νοσοκομεία. Αυτά τα γνωρίζουν και οι εργαζόμενοι και οι πολίτες».
Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση στα δύο χρόνια που είναι στην εξουσία και παρά τις διακηρύξεις της, δεν έχει κάνει τίποτα. «Στην πραγματικότητα, αυτό που κάνει το νομοσχέδιο είναι συρραφή διευθετήσεων που δεν ικανοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Και τώρα στην κατάρρευση που βρίσκεται η κυβέρνηση, πιστεύει ότι μπορεί να σωθεί με αυτά. Ποτέ όμως, καμία κυβέρνηση και σε καμία συγκυρία και με κανένα ρουσφετολογικό μέτρο δεν σώθηκε από αυτά», κατέληξε ο κ. Βορίδης.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης