Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

22.3.17

Ελληνογερμανικές σχέσεις, Κυπριακό, Τουρκία και ΕΕ στη συνάντηση Κοτζιά-Γκάμπριελ


Ελληνογερμανικές σχέσεις, Κυπριακό, Τουρκία και ΕΕ στη συνάντηση Κοτζιά-Γκάμπριελ


Με επίκεντρο την ενίσχυση της ελληνογερμανικής συνεργασίας σε πολιτικό επίπεδο, αλλά και την υλοποίηση του Κοινού Σχεδίου Δράσης, που υπεγράφη κατά την επίσκεψη του προκατόχου του, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, στον οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό τομέα, θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 12:30, στο υπουργείο Εξωτερικών, η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Κοτζιάς και ο κ. Γκάμπριελ θα συζητήσουν για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τις σχέσεις με την Τουρκία, καθώς και για την πολιτική κατάσταση και τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια. Θα μιλήσουν, επίσης, για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως το Brexit και η ανάγκη επαναπροσδιορισμού του οράματος για την ενωμένη Ευρώπη του 21ου αιώνα. Άλλα θέματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο υπουργών θα είναι οι εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ με σημαντικούς παίκτες της παγκόσμιας σκηνής, όπως οι ΗΠΑ και η Ρωσία, καθώς και η αντιμετώπιση του εξτρεμισμού και της ριζοσπαστικοποίησης.

Ακόμη, ο κ. Κοτζιάς θα ενημερώσει τον επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας για τις θέσεις της Ελλάδας και τις πρωτοβουλίες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής για την ασφάλεια και σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης