Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

20.3.17

Αλ. Τσίπρας: Συνεχής η ανοδική πορεία του τουρισμού

Αλ. Τσίπρας: Συνεχής η ανοδική πορεία του τουρισμού

Σχεδόν δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΣETE). Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης τόνισε πως έχει την εικόνα ότι πάμε σε κλείσιμο της αξιολόγησης. Ερωτηθείς εάν συζητήθηκε το θέμα με τον πρωθυπουργό, απάντησε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι αισιόδοξος ότι θα κλείσει η αξιολόγηση σύντομα.
Ο κ. Ανδρεάδης τόνισε επίσης ότι ο τουρισμός θα συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση, ενώ αναφερθείς στο τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία, σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός θα δει το θέμα μόλις οι δημοσιονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.
Νωρίτερα ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος τους εκπροσώπους του Συνδέσμου και απευθυνόμενος στον κ. Ανδρεάδη είχε δηλώσει: «Πρέπει να είστε από τους λίγους Έλληνες που έχασαν το στοίχημα και είναι χαρούμενοι». Υπενθυμίζεται ότι το 2016 ήταν χρόνια ρεκόρ καθώς οι αφίξεις των τουριστών άγγιξαν τα 27,5 εκατομμύρια, 1,5 εκατομμύρια επισκέπτες περισσότεροι από το 2015. Και ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε ότι το στοίχημα το κέρδισε ο τουρισμός. Έχουμε μια συνεχή άνοδο, υπογράμμισε, και εκτίμησε ότι τα 30 εκατομμύρια αφίξεις είναι ρεαλιστικός στόχος για το 2017. Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι ο τουρισμός άντεξε μέσα στην κρίση και έδωσε ώθηση στην ελληνική οικονομία.
Από την πλευρά του ο κ. Ανδρεάδης τόνισε ότι το 2021 μπορούν τα έσοδα του τουρισμού να κινηθούν μεταξύ 19 και 20 δισ. ευρώ με τον αριθμό των τουριστών να αγγίζουν τα 35 εκατομμύρια. Ζήτησε πάντως να επιλυθούν κάποια ζητήματα, με στόχο να «βγει» το πρόγραμμα και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, αναφέρονται τα εξής:

«Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία του ΣΕΤΕ, αποτελούμενη από τον πρόεδρο, Ανδρέα Ανδρεάδη, και τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου, Γιάννη Ρέτσο. Στη συνάντηση συμμετείχε, επίσης, η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά. Κοινή εκτίμηση ΣΕΤΕ και κυβέρνησης αποτελεί πως ο ελληνικός τουρισμός διατηρεί ισχυρή δυναμική περαιτέρω ανάπτυξης, και πέραν των εντυπωσιακών επιδόσεων των τελευταίων δύο ετών, καθώς φέτος αναμένεται να επιτευχθεί νέο ρεκόρ αφίξεων που θα προσεγγίζουν τα 30 εκατομμύρια.

Σε αυτό το πλαίσιο, συμφωνήθηκε πως στόχος της στενής συνεργασίας των αρμόδιων δημόσιων φορέων και των τουριστικών επιχειρήσεων είναι η υλοποίηση αυτών των αναπτυξιακών δυνατοτήτων με ακόμη μεγαλύτερη συμβολή του τουριστικού κλάδου στο ΑΕΠ και στη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης