Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

13.3.17

Στο ντοκιμαντέρ «Μηχανές» απονεμήθηκε το βραβείο Ανθρώπινες Αξίες της Βουλής των Ελλήνων στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Στο ντοκιμαντέρ «Μηχανές» απονεμήθηκε το βραβείο Ανθρώπινες Αξίες της Βουλής των Ελλήνων στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης


Με τα βραβεία που απονεμήθηκαν στο νεοσύστατο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα ολοκληρώθηκε το 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Η διοργάνωση, μέσα από ενδιαφέρουσες ενότητες, πρωτότυπα αφιερώματα, 213 ντοκιμαντέρ μικρού και μεγάλου μήκους απ’ όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και 64 ελληνικές παραγωγές, αλλά και την αγορά ντοκιμαντέρ, προσέφερε σημαντικές καλλιτεχνικές αλλά και αναπτυξιακές δυνατότητες.
Από τις 3 έως και τις 12 Μαρτίου, γίναμε θεατές αληθινών ιστοριών που μπορεί να είναι σκληρές, πικρές, αδυσώπητες αλλά και  τρυφερές.
Η διεθνής επιτροπή έδωσε το μεγάλο βραβείο «Χρυσός Αλέξανδρος» στο ντοκιμαντέρ  «Αυτοκρατορία Ονείρων» του Δανού Ντέιβιντ Μπόρενσταϊν.
Το καθιερωμένο  βραβείο Ανθρώπινες Αξίες της Βουλής των Ελλήνων έδωσε ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Τάσος Κουράκης στο ντοκιμαντέρ «Μηχανές» του Ινδού Ραχούλ Τζέιν. Πρόκειται, όπως άλλωστε αναφέρεται και στο σκεπτικό της επιτροπής η οποία το επέλεξε, για ένα ντοκιμαντέρ συγκλονιστικής κινηματογραφικής αφήγησης που μιλάει μέσα από τη δύναμη της εικόνας για τις συνθήκες ζωής και εργασίας των λιγότερο ευνοημένων που ο δυτικός κόσμος μοιάζει να αγνοεί.
Μέλη της επιτροπής ήταν ο Κώστας Δήμος (υπεύθυνος προγράμματος της Βουλής Τηλεόρασης), ο Άρης Φατούρος (σύμβουλος προγράμματος της Βουλής Τηλεόρασης ) και ο Βασίλης Δούβλης (σκηνοθέτης της Βουλής Τηλεόρασης)
Στο ντοκιμαντέρ «Μηχανές» δόθηκε ακόμα  το σημαντικό Βραβείο FIPRESCI (από τη Διεθνή Ένωση Κριτικών), καθώς επίσης και  το  Ειδικό Βραβείο της Διεθνούς Επιτροπής.
Τα βραβεία απονεμήθηκαν παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννη Μπουτάρη, και άλλων πολιτικών και αυτοδιοικητικών εκπροσώπων.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης