Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

3.4.17

Ν. Παππάς: Αναμένουμε τα επόμενα 24ωρα να επιλυθεί η αξιολόγηση σε πολιτικό επίπεδο

Ν. Παππάς: Αναμένουμε τα επόμενα 24ωρα να επιλυθεί η αξιολόγηση σε πολιτικό επίπεδο

Η αξιολόγηση θα έπρεπε να είχε κλείσει εδώ και καιρό: τη θέση αυτή διατύπωσε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς. Το θέμα, προσέθεσε, «είναι πολιτικό και αναμένουμε τα επόμενα 24ωρα να επιλυθεί σε αυτό το επίπεδο, διότι οι τεχνοκράτες δεν έχουν κάτι επιπλέον να συζητήσουν».
Επ΄ αυτού ειδικότερα, ο Ν. Παππάς σημείωσε: «Δεν αφήνουμε τη διαπραγμάτευση πίσω από τις κλειστές πόρτες τεχνικών κλιμακίων. Η Ευρώπη είναι πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε μόνο στους τεχνοκράτες. Οι πολιτικές ηγεσίες οφείλουν κάθε στιγμή να αναλαμβάνουν και τις πολιτικές τους ευθύνες, να λένε ευθαρσώς και δημοσίως τι επιθυμούν και ποιες πολιτικές θέλουν να εφαρμόσουν. Το γνωστό τροπάρι "ας συζητήσουν οι θεσμοί" έχει τελειώσει ως μέθοδος και με τη δική μας μεγάλη συμβολή έχουν κληθεί οι πολιτικές ηγεσίες να διατυπώσουν ανοιχτά τη θέση τους», σημείωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.
Σύμφωνα με τον υπουργό, τα οικονομικά αποτελέσματα και η συνολική πορεία εφαρμογής του προγράμματος δίνουν απόλυτη βάση στην αξίωση της Ελλάδας ότι έπρεπε να είχε κλείσει εδώ και καιρό η αξιολόγηση. Κατά συνέπεια, «όποιος αναζητά τους λόγους για τους οποίους δεν κλείνει, οφείλει να τους αναζητήσει σε άλλη πλευρά, και όχι σε επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης. Να τους αποδώσει, κυρίως, σε πολιτικές σκοπιμότητες και όχι σε οικονομικά δεδομένα».
Και σε άλλο σημείο της συνέντευξης, επισημαίνει «η αέναη καθυστέρηση που προκύπτει αυτή τη στιγμή στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης από τη μετατόπιση και την αλλαγή των απαιτήσεων από συνάντηση σε συνάντηση, που είναι απολύτως ανεξήγητη και υποκριτική, συμβαίνει ακριβώς επειδή ορισμένα κέντρα γνωρίζουν ότι η αβεβαιότητα αποθαρρύνει επενδυτές και κάνει το κλίμα πιο δυσμενές. Συνεπώς θέλουν με τις καθυστερήσεις να ακυρώσουν οποιαδήποτε αναπτυξιακή δυναμική μπορεί να έχει η χώρα και να το βάλουν αυτό στη "φαρέτρα" των προεκλογικών τους επιχειρημάτων».
Με αφορμή το γεγονός ότι το ελληνικό ζήτημα βρίσκεται στη γερμανική προεκλογική ατζέντα, ο Ν. Παππάς σχολίασε, «για τους συντηρητικούς κύκλους εκεί θα ήταν πάρα πολύ καλό προεκλογικό χαρτί να αποδείξουν ότι μία αριστερή, προοδευτική διακυβέρνηση, δεν μπορεί να κάνει την οικονομία να ορθοποδήσει. Δεν μπορούν να αποδείξουν ότι μία συντηρητική κυβέρνηση στην περίπτωση της Ελλάδας μπόρεσε να βγάλει τη χώρα από την κρίση, διότι τη βύθισε στην κρίση».
«Η πολιτική συγγένεια και οι αδελφικές σχέσεις που έχει το συντηρητικό κόμμα της Γερμανίας με τη Νέα Δημοκρατία είναι δύσκολο πολιτικό χρέος. Η ΝΔ είναι αυτή που διακυβέρνησε στη μεγαλύτερη ύφεση που γνώρισε η χώρα», προσέθεσε.
Ερωτηθείς για την επίσκεψη που είχε κάνει το 2013 στη Βενεζουέλα, ο υπουργός τόνισε πως δεν υπάρχει κάτι μεμπτό σε ένα ταξίδι, σε μια χώρα που έχει εμπορικές σχέσεις με πάρα πολλές χώρες της Ευρώπης.
Αντιθέτως, όπως εκτίμησε, «η αναζωπύρωση του θέματος εντάσσεται σε μία συλλογιστική, σε μία "φαντασίωση" ότι η Βενεζουέλα χρηματοδοτεί την Αριστερά στην Ευρώπη ... αντίστοιχες κατηγορίες έχουν εκτοξευτεί ενάντια στο Podemos, και το κέντρο που οικοδομεί αυτή την εξιστόρηση στον δημόσιο λόγο είναι ενιαίο, κοινό».
Ενώ για την επερώτηση, τέλος, του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου για το συγκεκριμένο θέμα, ο Ν. Παππάς έδωσε την εξής απάντηση: «Να πάμε να συζητήσουμε, για να δούμε ποιες είναι οι βεβαιωμένες περιπτώσεις χρηματοδότησης κομμάτων από εταιρείες του εξωτερικού ... για τη Siemens μιλάω».
Και, εν κατακλείδι, «η ανάσυρση του θέματος του συγκεκριμένου ταξιδιού, όπως είπε, είναι δηλωτική «της κατάστασης στην οποία βρίσκονται ορισμένοι, προσπαθούν να πιάσουν από τα μαλλιά μία υπόθεση που πάει τόσο πίσω και δεν έχει απολύτως τίποτε μεμπτό».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης