Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

25.4.17

Ν. Παππάς: Σύσταση ελληνικής διαστημικής εταιρείας για αξιοποίηση των δικαιωμάτων στο διαστημικό φάσμα

Ν. Παππάς: Σύσταση ελληνικής διαστημικής εταιρείας για αξιοποίηση των δικαιωμάτων στο διαστημικό φάσμα  

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε σήμερα το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης με τίτλο: «Αδειοδότηση διαστημικών δραστηριοτήτων - Καταχώρηση διαστημικών αντικειμένων - Ίδρυση ελληνικής διαστημικής εταιρείας». Η διαβούλευση θα διαρκέσει ως τις 2 Μαΐου 2017.
 
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς έκανε λόγο για την αναγκαιότητα σύστασης διαστημικής εταιρείας εκ μέρους της χώρας μας, για την αξιοποίηση του διαστημικού φάσματος για πολλούς σκοπούς. Συγκεκριμένα, ο Ν. Παππάς δήλωσε: «Η αναγκαιότητα σύστασης ελληνικής διαστημικής εταιρείας, που θα έχει συντονιστικές και αποφασιστικές αρμοδιότητες, είναι προφανής. Η Ελλάδα είναι μία από τις ελάχιστες χώρες της Ε.Ε. που δεν διαθέτει διαστημικό φορέα, ώστε να αξιοποιεί εμπορικά, επιστημονικά και ερευνητικά τα δικαιώματά της στο διαστημικό φάσμα, καθώς και την πληθώρα ερευνητικών και επιστημονικών εφαρμογών και πόρων που διαθέτουν οι ευρωπαϊκοί και διεθνείς Οργανισμοί. Αυτό αλλάζει σήμερα».
 
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου ΨΗΠΤΕ, σκοπός του σχεδίου νόμου είναι η θεσμοθέτηση κανόνων και προϋποθέσεων για την αδειοδότηση διαστημικών δραστηριοτήτων και την καταχώρηση διαστημικών αντικειμένων, και η ίδρυση ελληνικής διαστημικής εταιρείας.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης