Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

3.5.17

Δ. Τζανακόπουλος: Κλειδί η συμφωνία για να βγούμε στις αγορές, Αύγουστο του 2018

Δ. Τζανακόπουλος: Κλειδί η συμφωνία για να βγούμε στις αγορές, Αύγουστο του 2018

Έχουμε μια συμφωνία που έχει μια ισορροπία, καθώς πρώτη φορά μετά από 7 χρονια κλείνει αξιολόγηση χωρίς επιπλέον δημοσιονομική επιβάρυνση, ενώ είναι και πρώτη φορά που υπάρχουν αντίμετρα, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξη του στο κανάλι της Βουλής.
Εξήγησε την αναγκαιότητα της συμφωνίας γιατί η Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση στις αγορές χρήματος, προσθέτοντας ότι σε αυτή τη φάση έπρεπε να έχουμε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης ώστε η οικονομία να προχωρήσει με σταθερότητα και να εμπεδωθεί η εμπιστοσύνη. Τόνισε ότι «η συμφωνία στην οποία καταλήξαμε αποτελεί το κλειδί για να μπορέσει να ολοκληρωθεί με επιτυχία το πρόγραμμα και να μπορέσουμε τον Αύγουστο του 2018 να βγούμε στις αγορές και να αναχρηματοδοτούμε από μόνοι μας το χρέος».
Σημείωσε ότι «αυτό που πρέπει να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης είναι για ποιον λόγο η ΝΔ δεν αποδέχεται να ψηφίσει τα θετικά μέτρα που θα μπουν σε ένα ξεχωριστό άρθρο».
Όλη η προσοχή μας στρέφεται στην επίτευξη όσο το δυνατόν καλύτερης συμφωνίας για συνολική διευθέτηση του προβλήματος
«Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση μέχρι τις 22 Μαΐου να υπάρξει πρόσθεση νέων μέτρων. Όταν τελειώνει η τεχνική συμφωνία, τελειώνει η τεχνική συμφωνία» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να συμπληρωθούν κάποια καινούρια μέτρα στο διάστημα έως το Eurogroup.
Τόνισε ότι αυτό που συζητείται έως τις 22 Μαΐου είναι το ζήτημα του χρέους και πως όλη η προσοχή της κυβέρνησης στρέφεται στην επίτευξη μιας όσο το δυνατόν καλύτερης συμφωνίας, για να υπάρξει μια συνολική διευθέτηση του προβλήματος, να μην μετατεθεί το πρόβλημα για αργότερα, ώστε πλέον να μπούμε στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του προγράμματος και την έξοδο από της χώρας απο την επιτροπεία.
Επισήμανε ότι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει ότι πρόκειται για συμφωνία ισορροπημένη -καθώς υπάρχουν τα αντίμετρα- και αναγκαία, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης