Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

5.5.17

Δ. Παπαδημητρίου: Αλλάζει το φορολογικό καθεστώς για τις νεοφυείς επιχειρήσεις

Δ. Παπαδημητρίου: Αλλάζει το φορολογικό καθεστώς για τις νεοφυείς επιχειρήσεις

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να συγκριθεί με το φορολογικό καθεστώς της Βουλγαρίας και της FYROM και καμία κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να υποσχεθεί τέτοιο χαμηλό ποσοστό φορολογίας, αντίστοιχο των δύο χωρών», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, κατά την διάρκεια της συνάντησής του με τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στην αίθουσα του ΕΒΕ Κοζάνης.
Στα επίμονα ερωτήματα για τις επιχειρήσεις που «μεταναστεύουν» στις γειτονικές χώρες, όπου υπάρχει πολύ χαμηλό ποσοστό φορολόγησης, ο κ. Παπαδημητρίου παραδέχθηκε ότι μπορεί να υπάρχει χαμηλή φορολογία, αλλά απουσιάζει κάθε είδους προστασία σε ό,τι αφορά τη νομισματική πολιτική, γεγονός το οποίο οι επιχειρήσεις, όταν αποφασίσουν να προβούν σε μεγάλες επενδύσεις, λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τους.
Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης, Κώστας Κυριακίδης, ανέλυσε το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται στην ΠΕ Κοζάνης, αλλά και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, από τις μειωμένες χρηματοδοτήσεις από ευρωπαϊκά προγράμματα και δράσεις, εξαιτίας των υψηλών ποσοστών του ΑΕΠ που παρουσιάζει η περιοχή λόγω παρουσίας της ΔΕΗ. Ο υπουργός ανέφερε ότι παρόμοια προβλήματα με πλασματικό ποσοστά του ΑΕΠ έχουν και άλλες περιφέρειες της χώρας και σημείωσε ότι «το θέμα προσκρούει στην νομοθεσία της ΕΕ που ισχύει για όλα τα κράτη μέλη», προσθέτοντας ότι το πρόβλημα το έχει θέσει στην αρμόδια επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Κορίνα Κρέτσου.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης