Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

12.5.17

Γ. Σταθάκης: Τομή για τις επιχειρήσεις και το τραπεζικό σύστημα ο νόμος για τον εξωδικαστικό μηχανισμό

Γ. Σταθάκης: Τομή για τις επιχειρήσεις και το τραπεζικό σύστημα ο νόμος για τον εξωδικαστικό μηχανισμό

Τομή που θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να ανασάνουν και το τραπεζικό σύστημα να μειώσει τα κόκκινα δάνεια, χαρακτήρισε το νόμο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.
Μιλώντας σε ημερίδα για τα κόκκινα δάνεια που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Χανίων, ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι εκτός από το δημόσιο χρέος, το οποίο όπως είπε βρίσκεται σήμερα σε κομβικό σημείο, η επίλυση του προβλήματος του ιδιωτικού χρέους αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, μετά την ψήφιση του νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό και του νόμου αναμόρφωσης του νόμου Κατσέλη για τα νοικοκυριά, έχει ολοκληρωθεί πλήρως το θεσμικό πλαίσιο για τα κόκκινα δάνεια.
Όπως χαρακτηριστικά είπε, «η πρόκληση μπροστά μας και το θέμα συζήτησης είναι επικεντρωμένο στα επιχειρηματικά δάνεια και στην αναγκαιότητα, η εφαρμογή του νέου νόμου του εξωδικαστικού μηχανισμού να αποτελέσει τον ουσιαστικό μηχανισμό των προβλημάτων υπερχρέωσης που έχουν οι βιώσιμες επιχειρήσεις».
Ο υπουργός Ενέργειας αναφέρθηκε στους στόχους της διαδικασίας του εξωδικαστικού μηχανισμού λέγοντας: «Στόχος του εξωδικαστικού μηχανισμού είναι για πρώτη φορά να μπορούν να συζητηθούν τα χρέη μιας επιχείρησης προς τις τράπεζες, το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς και η όποια ρύθμιση να αφορά το συνολικό χρέος της επιχείρησης, επιτρέποντας και στο Δημόσιο και στις τράπεζες και στους ασφαλιστικούς οργανισμούς, με βάση το νόμο να προχωρούν σε γενναίες ρυθμίσεις, επιμήκυνση επιτοκίων αλλά μέχρι και διαγραφή μέρους του αρχικού κεφαλαίου εφόσον αυτό κριθεί πως διευκολύνει την ανάκτηση μέρους των δανείων και των υποχρεώσεων της επιχείρησης.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης