Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

25.5.17

Γ. Σταθάκης: Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία το ενδιαφέρον ξένων εταιριών

Γ. Σταθάκης: Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία το ενδιαφέρον ξένων εταιριών

Ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και πιστοποίηση του διεθνούς ενδιαφέροντος για τα δυνητικά ελληνικά κοιτάσματα, χαρακτήρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης τις εξελίξεις στον τομέα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, μιλώντας στην τελετή για την υπογραφή των συμβάσεων για την παραχώρηση τριών χερσαίων περιοχών της Δυτικής Ελλάδας με τα Ελληνικά Πετρέλαια και την Energean.
Το πρωί ο κ. Σταθάκης και ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ Γρηγόρης Στεργιούλης υπέγραψαν τη σύμβαση για την παραχώρηση των περιοχών 'Αρτα - Πρέβεζα και Βορειοδυτική Πελοπόννησος, ενώ ακολούθησε η υπογραφή της σύμβασης με τον πρόεδρο της Energean, Μαθιό Ρήγα, για την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.
Όλες οι συμβάσεις θα κατατεθούν προς κύρωση στη Βουλή, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Σταθάκης θα ακολουθήσει (μετά την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο) η υπογραφή της σύμβασης για την παραχώρηση του μπλοκ 2 στο Ιόνιο (δυτικά της Κέρκυρας) στην κοινοπραξία ΕΛΠΕ - Total και Edison και του μπλοκ 10 (Κυπαρισσιακός κόλπος) στα ΕΛΠΕ.
"Με την υπογραφή των συμβάσεων σηματοδοτείται η έναρξη των ερευνών για εντοπισμό και αξιοποίηση υδρογονανθράκων. Τηρήσαμε με ευλάβεια όλα τα προαπαιτούμενα, εξετάσαμε τις περιβαλοντικές παραμέτρους, έχουμε στρατηγικές μελέτες περιβαλοντικών επιπτώσεων για όλες τις περιοχές. Επιδιώκουμε να εκμεταλλευθούμε τις εγχώριες πηγές ενέργειας με βασική προυπόθεση την προστασία του περιβάλλοντος, που αποτελεί θεμέλιο λίθο της πολιτικής μας", τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Σταθάκης.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης