Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

26.5.17

Π. Σκουρλέτης: Η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα

Π. Σκουρλέτης: Η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα και παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιανατολικής Μεσογείου, έστειλε το μεσημέρι από τα Χανιά ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.
Ο κ. Σκουρλέτης εξέφρασε την απόλυτη, όπως είπε, καταδίκη της κυβέρνησης στη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι το ελληνικό πολίτευμα, η ελληνική δημοκρατία, δεν κινδυνεύει, ούτε -πολύ περισσότερο- επηρεάζουν τους Έλληνες πολίτες τέτοιου είδους καταδικαστέες ενέργειες.
«Η χώρα μας είναι και παραμένει μια από τις πιο ασφαλείς χώρες και θα έλεγα ότι μπορεί κανείς να το συνειδητοποιήσει αυτό, βλέποντας τι συμβαίνει γύρω μας. Τι συμβαίνει σε άλλες πλευρές του πλανήτη μας και σε άλλες χώρες.
Η Ελλάδα είναι μια ασφαλής δημοκρατία, ασφαλής χώρα, η οποία και αποτελεί παράγοντα σταθερότητας για την ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.
Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε, ότι τα ζητήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία δεν προσφέρονται για προσπάθεια δημιουργίας πολιτικών εντυπώσεων και πολιτικής κερδοσκοπίας, ενώ παράλληλα τόνισε ότι η πολιτεία με αποφασιστικότητα θα απαντήσει και οι αρμόδιες αρχές θα μπορέσουν να εξιχνιάσουν τα αίτια και να βρουν τους υπεύθυνους της τρομοκρατικής ενέργειας.
«Βασική κατεύθυνση της κυβέρνησης, η ενίσχυση του ρόλου της ΤΑ»
Το πλαίσιο των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση, ώστε η αυτοδιοίκηση να παίζει μεγαλύτερο και καταλυτικό λόγο στην υπόθεση της οικονομικής ανάπτυξης, ανέλυσε κατά τη διάρκεια συνάντησής του με εκπροσώπους της στα Χανιά, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

 

«Η κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι να δώσουμε χώρο και να ενισχύσουμε τον ρόλο και των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης, έτσι ώστε να παίζουν ουσιαστικό ρόλο στην υπόθεση της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας» τόνισε, μεταξύ άλλων, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους για τα αποτελέσματα της συνάντησής του.

 

Ο κ. Σκουρλέτης έκανε γνωστό ότι βρίσκεται στην τελική του φάση το πολυνομοσχέδιο «σκούπα» για την ΤΑ, όπως το χαρακτήρισε, που παραλαμβάνει κρίσιμες λειτουργικές ρυθμίσεις για τη λειτουργία της αυτοδιοίκησης.

 

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι η κυβέρνηση κινείται στη λογική της καθιέρωσης της απλής αναλογικής στην ΤΑ, ώστε όπως τόνισε, «να έχουμε ένα αντιπροσωπευτικό σύστημα που θα αποτυπώνει τους πραγματικούς συσχετισμούς στην εκλογή των τοπικών οργάνων».

 

Ανέφερε δε, ότι εφόσον η κυβέρνηση νομοθετήσει μέσα στο 2017, τότε οι αλλαγές θα μπορούν να εφαρμοστούν από τις επόμενες εκλογές. Αναφερόμενος στο ζήτημα των πόρων προς την ΤΑ, έκανε γνωστό ότι από το 2017 προς το 2018 θα υπάρξει άμεση αύξηση της κρατικής επιχορήγησης των ΟΤΑ κατά 300 εκατ. ευρώ.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης