Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

17.5.17

Π. Καμμένος: Να αντιληφθεί η Τουρκία ότι είναι προς το συμφέρον της να έχει καλές σχέσεις με την Ελλάδα

Π. Καμμένος: Να αντιληφθεί η Τουρκία ότι είναι προς το συμφέρον της να έχει καλές σχέσεις με την Ελλάδα

H Ελλάδα αντιμετωπίζει την τουρκική προκλητικότητα με σωφροσύνη, σοβαρότητα, αυτοσυγκράτηση και αποφασιστικότητα, υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA.
«Καμία πρόκληση δεν μένει αναπάντητη. Δεν θα επιτρέψουμε οποιαδήποτε παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας. Υπάρχουν εθνικοί σχεδιασμοί που είναι προεγκεκριμένοι, όπως είναι και απελευθερωμένοι οι κανόνες εμπλοκής» επισήμανε. «Δεν θα επιτρέψουμε παραβίαση εθνικού εδάφους. Είμαστε υποχρεωμένοι να το υπερασπιστούμε από το πρώτο χιλιοστό του δευτερολέπτου. Αν ανέβει κάποιος Τούρκος σε ελληνικό έδαφος, θα έχουμε άμεσα εμπλοκή» προειδοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης ανέφερε σχετικά: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι απόλυτα έτοιμες να απαντήσουν σε οποιαδήποτε πρόκληση και να νικήσουν οποιονδήποτε τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα».
Ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι οι συμμαχικές χώρες δέχονται τις ελληνικές θέσεις. «Αυτή που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο είναι η Τουρκία» παρατήρησε και τόνισε: «Μακάρι η Τουρκία να σταματήσει την προκλητική συμπεριφορά της, να μη χρειάζεται να σπαταλάμε εκατομμύρια ευρώ σε καύσιμα για αναχαιτίσεις και να αναγκάζονται οι πιλότοι να αγωνίζονται σε εμπλοκές που ενέχουν και τον κίνδυνο κάποιου ατυχήματος. Δυστυχώς, η Τουρκία δεν έχει αντιληφθεί ότι είναι προς το συμφέρον της να έχει καλές σχέσεις με την Ελλάδα και να προχωρήσει στην ευρωπαϊκή προοπτική της».
Παράλληλα, ο κ. Καμμένος διαπίστωσε πως τα δύο τελευταία χρόνια έχουν γίνει αρκετές αλλαγές στην «πολιτική ευημερία» της Τουρκίας, «η οποία μεταλλάσσεται από ένα κοσμικό κράτος σε μία ισλαμική δημοκρατία». «Η Τουρκία έχει απωλέσει το 40% των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεών της και τον οπλισμό της χειρίζονται άτομα που είναι άπειρα» σημείωσε.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης