Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

8.6.17

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός παραβρέθηκαν στην 1η Γιορτή Αθλημάτων στο ΣΕΦ


Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός παραβρέθηκαν στην 1η Γιορτή Αθλημάτων στο ΣΕΦ
και είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την έκθεση με τις Ολυμπιακές Δάδες, αλλά και να παρακολουθήσουν τις επιδείξεις των μικρών αθλητών στα αθλήματα, παρουσία μαθητών Δημοτικών Σχολείων.
Στη συνέχεια ο κ. Βασιλειάδης απηύθυνε χαιρετισμό στην έναρξη των εργασιών του συνεδρίου με θέμα: «Αθλητισμός ως μέσον διαπαιδαγώγησης».

Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Αυτό που γίνεται σήμερα εδώ την πρώτη μέρα της 1ης Γιορτής Αθλημάτων με την παρουσία παιδιών δημοτικών σχολείων που επισκέφτηκαν το ΣΕΦ για να γνωρίσουν τα αθλήματά μας, να αγωνιστούν και να συνομιλήσουν με ολυμπιονίκες μας μάς δείχνει το δρόμο για τις λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τον ελληνικό αθλητισμό.
Δυστυχώς πολλές φορές οι πραγματικοί πρωταγωνιστές που μας κάνουν υπερήφανους περνούν σε δεύτερη μοίρα λόγω έλλειψης αθλητικής παιδείας.
Γι αυτό το λόγο εμείς ως Πολιτεία και όλοι οι άνθρωποι που ασχολούνται και αγαπούν τον αθλητισμό οφείλουμε να πάρουμε πρωτοβουλίες, όπως τη σημερινή, για να δείξουμε στα παιδιά μας τις πραγματικές αξίες του.
Μια από αυτές είναι ανοίγοντας τα στάδιά μας. Τα παιδιά που επισκέφτηκαν σήμερα το ΣΕΦ και η εμπειρία που έζησαν είναι ένα βήμα και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στη διοίκηση του σταδίου και σε όλους όσοι εργάστηκαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο για αυτή την εκδήλωση.
Πεποίθησή μας είναι να μπορέσουμε να κάνουμε το ΣΕΦ αθλητικό πόλο ανοικτό στην κοινωνία, να λειτουργήσει μέσα στην επόμενη διετία και ο στίβος για να έχουν τα παιδιά όλης της περιοχής του Πειραιά και των προαστίων του, ξανά ένα χώρο να προπονούνται. Με τις παρεμβάσεις λοιπόν αυτές θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά μας διέξοδο, να αθλούνται με αξιοπρέπεια, να υπάρχουν χώροι ανοικτοί στην κοινωνία με βασικό σκοπό να μπορέσουμε να αλλάξουμε τη λανθασμένη νοοτροπία που υπάρχει για τον αθλητισμό.
Ανοίγουμε τις εγκαταστάσεις μας στον κόσμο, στα παιδιά μας για να έρθουν σε επαφή με τον αθλητισμό, να γνωρίσουν τα αθλήματα και να μιλήσουν με αθλητές που μέσα από τις εμπειρίες τους θα τους δώσουν πνοή και θα τους διδάξουν τα αθλητικά ιδεώδη. Τα νέα παιδιά πρέπει να διδαχθούν τις αξίες που πρεσβεύει ο αθλητισμός, την ανοχή στη διαφορετικότητα, την συνύπαρξη, τον σεβασμό στον αντίπαλο, τη συνεργασία».

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ συμμετέχουν με περίπτερο προβολής στην 1η Γιορτή Αθλημάτων η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος αθλητικής παιδείας «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα-Γνωρίζω τον Αθλητισμό» και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Ιουνίου.

Την εκδήλωση διοργανώνει το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, υπό την αιγίδα της ΓΓΑ και του Ε.Σ.Κ.Α.Ν. το οποίο θα πραγματοποιήσει και ημερίδα που θα απευθύνεται σε δασκάλους μαθητών Δ΄, Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης