Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

29.6.17

Κοτζιάς για Κυπριακό: Ουδέποτε εφαρμόστηκαν οι συνθήκες εγγυήσεων και συμμαχιών

Κοτζιάς για Κυπριακό: Ουδέποτε εφαρμόστηκαν οι συνθήκες εγγυήσεων και συμμαχιών

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ζητάει η Τουρκία τη διατήρηση συνθηκών που παραβίασε και μείνανε εκτός οποιασδήποτε πρακτικής». Αυτό τόνισε σήμερα το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στην ουσιαστική και αναλυτική απάντηση που έδωσε στο θέμα των δύο συνθηκών, εγγυήσεων και συμμαχιών, στις εργασίες της Διάσκεψης για το Κυπριακό που εστιάστηκαν στα τρία ερωτήματα που έθεσε ο βοηθός γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Τζέφρι Φέλτμαν: Ποια μορφή θα μπορούσε να έχει μια θεμελιώδης αλλαγή των εγγυήσεων, ποιος θα μπορούσε να είναι ο τρόπος εφαρμογής της λύσης, πώς θα λαμβάνονται υπόψη οι ανησυχίες των Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων.
Ο κ. Κοτζιάς εξήγησε, όπως δήλωσε ο ίδιος, ότι αυτές οι δύο συνθήκες «ουδέποτε ουσιαστικά εφαρμόστηκαν, τις παραβίασε η Τουρκία από όλες τις πλευρές, και κατά συνέπεια δεν υπάρχει κανένας λόγος να ζητάει τη διατήρηση συνθηκών που παραβίασε και μείνανε εκτός οποιασδήποτε πρακτικής».
Ερωτηθείς εάν από τουρκικής πλευράς άκουσε κάτι καινούργιο σήμερα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών απάντησε ότι «όλοι λένε ότι μπορεί αύριο ίσως να μας πουν κάτι καινούργιο. Οι Τούρκοι επαναλαμβάνουν θέσεις που είχαν πει την τελευταία δεκαετία και νομίζουν ότι είναι καινούργιες, αλλά, όπως ξέρετε, είμαστε μελετηροί άνθρωποι και έχουμε εντοπίσει ακριβώς ποια πράγματα και από πότε επαναλαμβάνονται ως καινούργια».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης