Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

26.6.17

Η ΓΓΑ και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας θα προβούν σε μια σειρά από συντονισμένες ενέργειες με σκοπό την ευαισθητοποίηση της νεολαίας

Την Τρίτη 27 Ιουνίου και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου για την υπογραφή πρωτοκόλλου συναντίληψης και συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας στην αίθουσα συνεντεύξεων στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (Τσόχα 36-Αμπελόκηποι).


Η ΓΓΑ και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας θα προβούν σε μια σειρά από συντονισμένες ενέργειες με σκοπό την ευαισθητοποίηση της νεολαίας στα θέματα της εθελοντικής αιμοδοσίας μέσω της υλοποίησης ενός προγράμματος κοινών δράσεων.

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχει ως σκοπό την υλοποίηση πολιτικών που ενισχύουν την "Άθληση για Όλους", δίνοντας ίσες ευκαιρίες συμμετοχής σε κάθε κοινωνική ομάδα, ιδιαίτερα στη νεολαία, γεγονός που συμβάλλει στην εμπέδωση ενός υγιούς τρόπου ζωής, άσκησης και αναψυχής και στην προφύλαξη της υγείας των ανθρώπων. Παράλληλα μέσω της αθλητικής δραστηριότητας και της συμμετοχής σε εξειδικευμένα προγράμματα δια βίου άθλησης και αθλήματα καλλιεργούνται το φίλαθλο πνεύμα, οι αξίες της συνεργασίας και αλληλοκατανόησης, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και η αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο. Αυτές οι αξίες είναι που αποτελούν και το θεμελιώδη λίθο της εθελοντικής αιμοδοσίας και που φέρνουν κοντά τους δύο φορείς.
Από τα στοιχεία που διαθέτουμε μέχρι σήμερα διαπιστώνεται χαμηλή διεισδυτικότητα του μηνύματος της εθελοντικής αιμοδοσίας στο νεανικό πληθυσμό, που αποτελεί και το φυτώριο για τη δεξαμενή νέων εθελοντών αιμοδοτών διεθνώς. Από τους εθελοντές αιμοδότες που είναι καταγεγραμμένοι στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών η ηλικιακή ομάδα 18-29 ετών αντιπροσωπεύει μόνο το 19% του συνόλου των αιμοδοτών μας.
Υιοθετώντας τις πανανθρώπινες αξίες του αθλητισμού, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αναλαμβάνουν την κοινή δέσμευση ότι θα προβούν σε μία σειρά από συντονισμένες ενέργειες κατά αρμοδιότητα προκειμένου να προωθήσουν τους κοινούς στόχους τους.

Μέσα στην κοινή στόχευση περιλαμβάνεται
  • η ανάπτυξη υγιών και αλληλέγγυων συνηθειών και δράσεων,
  • η προσέγγιση του νεανικού πληθυσμού με όχημα την ευγενή άμιλλα του αθλητισμού ως υπόδειγμα για κοινωνική και αλληλέγγυα συμπεριφορά, πρότυπο παρόμοιο με την εθελοντική προσφορά αίματος, αιμοποιητικών κυττάρων, οργάνων κλπ.
  • η μετατροπή της εμπειρίας της αιμοδότησης σε αποτελεσματικότερη, πιο προσιτή και ελκυστική διαδικασία.
  • Η αύξηση του ποσοστού συστηματικών εθελοντών αιμοδοτών ώστε να μην στηριζόμαστε πλέον στους αιμοδότες αντικατάστασης
Από κοινού οι δύο φορείς θα υλοποιήσουν, μεταξύ άλλων:

  • Οργάνωση εκδηλώσεων για την παγκόσμια ημέρα του εθελοντή αιμοδότη
  • Προγράμματα ενημέρωσης για την εθελοντική αιμοδοσία  σε συνεργασία με τους αθλητικούς φορείς και συλλόγους όλης της χώρας και παρότρυνση προς αυτούς να υιοθετήσουν τέτοιου είδους δράσεις στα πλαίσια της κοινωνικής τους ευθύνης.
  • Διαδραστικές παρεμβάσεις ενημέρωσης κατά τη διάρκεια αθλητικών εκδηλώσεων
  • Διαδραστικές παρεμβάσεις  ευαισθητοποίησης για την εθελοντική αιμοδοσία σε νεαρούς αθλητές/μαθητές .
  • Ημερίδες για την επιμόρφωση και την ευαισθητοποίηση γύρω από τα θέματα της εθελοντικής αιμοδοσίας επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο του αθλητισμού
  • Ανάρτηση μόνιμων πανό για την εθελοντική αιμοδοσία στις αθλητικές εγκαταστάσεις
  • Ανάρτηση μηνυμάτων προσέλκυσης στην εθελοντική αιμοδοσία (banners, κυλιόμενα, αφίσες) στην ιστοσελίδα της Γ.Γ. Αθλητισμού και των εποπτευομένων από αυτή φορέων
  • Συμμετοχή με υλικό προσέλκυσης σε Μαθητιάδες σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας
  • Ένταξη στο Ελληνικό Πρόγραμμα "BeActive" στα πλαίσια των αντίστοιχων Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης