Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

13.6.17

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Υπουργό Εξωτερικών του Μαυροβουνίου

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής
με τον Υπουργό Εξωτερικών του Μαυροβουνίου



Το άριστο επίπεδο των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Μαυροβουνίου και τη στήριξη της χώρας μας στην ενταξιακή πορεία του Μαυροβουνίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επαναβεβαίωσαν σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης, και ο Υπουργός Εξωτερικών του Μαυροβουνίου, κ. Srdjan Darmanovic, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας.
Υποδεχόμενος τον Υπουργό Εξωτερικών του Μαυροβουνίου, ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε:
«Χαιρόμαστε που υποδεχόμαστε τον κ. Darmanovic στη Βουλή των Ελλήνων, διότι βρισκόμαστε σε μια ευαίσθητη στιγμή για την Ευρώπη. Όλο το ’17 διεξάγεται η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης κι εμείς γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι πρέπει να υπερπηδηθούν πολύ μεγάλα εμπόδια, έτσι ώστε η αρχιτεκτονική της Ευρώπης και οι πολιτικές στην Ευρώπη να βοηθούν στις οικονομικές και κοινωνικές συγκλίσεις. Οι σχέσεις μας με το Μαυροβούνιο είναι άριστες. Πριν από δύο μήνες είχαμε συναντηθεί και με τον Πρόεδρο της Βουλής του Μαυροβουνίου και είμαστε πάντοτε στη διάθεση της φίλης χώρας για την πιο γρήγορη και με τους καλύτερους όρους σύνδεσή της με την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εξωτερικών του Μαυροβουνίου τόνισε:
«Σας ευχαριστώ, κ. Πρόεδρε. Βρίσκομαι εδώ, σε μια φίλη χώρα. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά τη στήριξη που έχει προσφέρει η χώρα σας για την ένταξή μας στο ΝΑΤΟ, του οποίου πλέον αποτελούμε μέλος. Επίσης, έχουμε λάβει στήριξη από την Ελλάδα για την ένταξή μας στην Ε.Ε. και από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να είμαστε προσηλωμένοι στον σκοπό μας αυτόν. Έχουμε μάλιστα και πολύ καλή συνεργασία σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Πρόσφατα ήταν εδώ ο Πρόεδρος της Βουλής του Μαυροβουνίου και πιστεύω πως μπορούμε να βρούμε και άλλους τρόπους για να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο την καλή μας συνεργασία».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης