Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

14.6.17

Συνάντηση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας με τον Δήμαρχο και αντιπροσωπεία του Δήμου Αχαρνών

Συνάντηση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας με τον Δήμαρχο και αντιπροσωπεία του Δήμου Αχαρνών


Συζητήθηκε το θέμα της ενίσχυσης της αστυνομικής παρουσίας και δράσης στην ευρύτερη περιοχή
Ο σχεδιασμός της Ελληνικής Αστυνομίας περιλαμβάνει πλέγμα συνδυασμένων μέτρων άμεσης υλοποίησης

Προγραμματισμένη συνάντηση της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με το Δήμαρχο και αντιπροσωπεία του Δήμου Αχαρνών πραγματοποιήθηκε σήμερα, 14 Ιουνίου 2017.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Υπαρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Αντώνιος Μπάκας και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, Ταξίαρχος Γεώργιος Ψωμάς.
Στην αντιπροσωπεία του Δήμου Αχαρνών συμμετείχαν ο Δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός, οι Αντιδήμαρχοι Ευστάθιος Τοπαλίδης και Παναγιώτης Πολυμενέας, οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων Παναγιώτης Γρηγοριάδης, Σπύρος Βρεττός, Οδυσσέας Καμπόλης και Σωτήριος Ντούρος και η ειδική σύμβουλος του Δήμου Κατερίνα Παπασταματίου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε και αναλύθηκε το θέμα της αστυνόμευσης του Δήμου Αχαρνών και ειδικότερα η ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας και δράσης στην ευρύτερη περιοχή.

Από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας παρουσιάστηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός που προβλέπει εφαρμογή συνδυασμένων αστυνομικών μέτρων άμεσης υλοποίησης, τα οποία στοχεύουν στην εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των δημοτών του Δήμου Αχαρνών και της ευρύτερης περιοχής.
Τα βασικά σημεία του σχεδιασμού που παρουσιάστηκε περιλαμβάνουν:
· δημιουργία στο Δήμο Αχαρνών οργανωτικής δομής σχεδιασμού, συντονισμού και εποπτείας επιχειρήσεων στη Δυτική Αττική, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας,
· ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας,
· σταθερή παρουσία Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), σε 24ωρη βάση, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αχαρνών,
· περαιτέρω ενεργοποίηση Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) σε σταθερή βάση και
· επαύξηση της αστυνομικής παρουσίας και δράσης, με στοχευμένες παρεμβάσεις σε επιμέρους τομείς του Δήμου Αχαρνών.
Ο σχεδιασμός προβλέπει επίσης ότι θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν οι οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις των Διευθύνσεων Ασφάλειας Αττικής και Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, με τη συνδρομή και άλλων Διευθύνσεων και Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.
Αναφέρθηκε επιπλέον ότι στην αναβάθμιση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας και ανταπόκρισης στην ευρύτερη περιοχή πρόκειται να συμβάλει σημαντικά η μεταφορά της έδρας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής στον όμορο Δήμο Φυλής, κάτι που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Αξίζει να σημειωθεί δε ότι η υλοποίηση του πλέγματος των μέτρων όπως και η αποτελεσματικότητά τους, αποφασίστηκε να αξιολογούνται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας κάθε δέκα ημέρες, έτσι ώστε, εφόσον κριθεί αναγκαίο, να πραγματοποιούνται οι απαραίτητες παρεμβάσεις για τη βελτιστοποίηση του προγράμματος.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης