Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

2.6.17

Χρ. Σπίρτζης προς αντιπολίτευση: Σταματήστε να λασπώνετε συνειδήσεις και πρόσωπα

Χρ. Σπίρτζης προς αντιπολίτευση: Σταματήστε να λασπώνετε συνειδήσεις και πρόσωπα



«Δεν έχετε το δικαίωμα να λασπώνετε συνειδήσεις και πρόσωπα! Φτάνει πια!» δήλωσε σε υψηλούς τόνους ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και κατέθεσε προς ενημέρωση της Βουλής τα πορίσματα των επιθεωρητών δημοσίων έργων που αποφαίνονται ότι δεν υπήρξε κατάτμηση στο έργο Πάτρα-Πύργος. Ο υπουργός Υποδομών είχε κληθεί να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Κουτσούκου, ο οποίος διατύπωσε υπαινιγμούς ότι επί θητείας του κ. Σπίρτζη έγινε κατάτμηση του έργου για το πάρει συγκεκριμένη εταιρεία.
«Ευθύνη για το πού βρίσκεται σήμερα το έργο Πάτρα-Πύργος, έχουν αυτοί που έβγαλαν το έργο από την ενιαία εργολαβία της Ολυμπίας Οδού, χωρίς μελέτες, χωρίς σχέδιο και χωρίς χρηματοδότηση» είπε ο Χρήστος Σπίρτζης και ενημέρωσε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι 6 από τις 8 δημοπρατήσεις και μέσα στον Ιούνιο θα γίνουν και οι άλλες δύο. Ταυτόχρονα υπάρχει και συνεργασία με τον τεχνικό σύμβουλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς κρίσιμο στοιχείο είναι η μελέτη κόστους - οφέλους και ήδη έχουν εξεταστεί πολλά σενάρια για τη βιωσιμότητα του έργου με τις εκπτώσεις που επετεύχθησαν.
Απαντώντας στις αιχμές του βουλευτή για ευνοϊκή μεταχείριση του ομίλου Καλογρίτσα, ο κ. Σπίρτζης απάντησε σε πολύ υψηλούς τόνους: «δεν είναι οι κουμπάροι του 0% έκπτωση που δίνατε τα έργα με τα λεφτά του ελληνικού λαού. Καταλάβατε; Είναι με 53% έκπτωση. Με 55%. Με 57%. Με τα λεφτά του ελληνικού λαού εσείς κάνατε πλάκα τόσα χρόνια».
«Φτάνει πια. Πονάει να μην παίρνει ολόκληρο το έργο μια εταιρεία με 0% έκπτωση» είπε και πρόσθεσε ότι και οι επιθεωρητές και η ελληνική δικαιοσύνη αλλά και οι αρμόδιοι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν αποφανθεί πως δεν έχει γίνει καμία κατάτμηση και ότι ακολουθείται το πνεύμα και το γράμμα της ευρωπαϊκής οδηγίας.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης