Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

29.6.17

ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ HELLAS SAT 3 ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΟΧΙΑΚΗ ΘΕΣΗ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΨΗΠΤΕ, ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΠΑ

ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ HELLAS SAT 3 ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΟΧΙΑΚΗ ΘΕΣΗ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΨΗΠΤΕ, ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΠΑ

· Ν. Παππάς: «Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα σε ό,τι αφορά την πολιτική της για την αξιοποίηση του διαστήματος και των διαστημικών εφαρμογών. Το μήνυμα που στέλνει η χώρα μας έχει πολλούς αποδέκτες και είναι απολύτως ξεκάθαρο: Η Ελλάδα ανακάμπτει. Σε όλους τους τομείς. Η θέση μας πως πρέπει να φέρουμε “το Αύριο, Σήμερα για Όλους” αποκτά σάρκα και οστά»
Παρουσία του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, εκτοξεύθηκε με επιτυχία ο δορυφόρος Hellas Sat 3 από τις εγκαταστάσεις της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας ESA, στο Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο, ο οποίος καταλαμβάνει την ελληνική τροχιακή θέση στο διάστημα (39 μοίρες Ανατολικά).
Η πολύμηνη εργασία και διαπραγμάτευση των στελεχών του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, μέχρι την εκτόξευση του δορυφόρου, εκτός από την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Ελλάδας στο διάστημα, εξασφάλισε για τη χώρα μας:
1. Επτά αναμεταδότες έναντι των δύο που χρησιμοποιούσε η Ελλάδα, βάσει της αρχικής σύμβασης, όπως αυτή είχε υπογραφεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Ουσιαστικά υπερτριπλασιάστηκαν τα οφέλη για τη χώρα.
2. Τρεις επίγειους δορυφορικούς κομβικούς σταθμούς Hub, καθώς και διακόσια τερματικά, που θα καλύψουν νευραλγικούς τομείς, όπως της Άμυνας, της ασφάλειας, της πολιτικής προστασίας κ.ά.
3. Τη διασφάλιση της παρουσίας της Ελλάδας στο διάστημα, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για τη συνέχιση και την επέκταση σχετικών δραστηριοτήτων.
Επίσης, ο Hellas Sat 3 θα δώσει για πρώτη φορά πρόσβαση στο Ιντερνετ στους επιβάτες των αεροπλάνων ευρωπαϊκών πτήσεων.
Αμέσως μετά την αντίστροφη μέτρηση και την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας εκτόξευσης ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, δήλωσε: «Η εκτόξευση του δορυφόρου Hellas Sat 3 συνιστά μια σημαντική στιγμή για τη χώρα μας. Η Ελλάδα, μετά από αρκετά χρόνια απουσίας και αδράνειας, επιστρέφει δυναμικά στον τομέα του διαστήματος, με στόχο να αξιοποιήσει τη δορυφορική τεχνολογία και τις καινοτόμες εφαρμογές, εκμεταλλευόμενη παράλληλα την καίρια –σε τομείς όπως αυτούς των τηλεπικοινωνιών και των μεταφορών- γεωπολιτική της θέση.
Το μήνυμα που στέλνει η χώρα μας έχει πολλούς αποδέκτες. Και είναι απολύτως ξεκάθαρο: Η Ελλάδα ανακάμπτει. Και το κάνει σε όλους τους τομείς. Η θέση μας πως πρέπει να φέρουμε “το Αύριο, Σήμερα για Όλους“ αποκτά σάρκα και οστά.
Το πρώτο βήμα έγινε με την εκτόξευση του Hellas Sat 3 και το δεύτερο θα γίνει στο αμέσως επόμενο διάστημα με τη συγκρότηση της Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας έτσι ώστε να αποκτήσει η χώρα στρατηγικό σχεδιασμό, να προσελκύσουμε ξανά τα λαμπρά ελληνικά μυαλά, τα οποία εργάζονται, δουλεύουν, ερευνούν και παράγουν στο εξωτερικό και να αποδώσουμε στην Ελλάδα αυτό που δικαιούται και αυτό που της αξίζει».
Από τη μεριά του, ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας, δήλωσε: «Με την εκτόξευση του Hellas Sat 3 ανοίγει ένας νέος κύκλος για την ελληνική οικονομία, την επιχειρηματικότητα, την ερευνητική κοινότητα. Οι πολλαπλάσιες δυνατότητες που μας παρέχει ο νέος δορυφόρος αυξάνουν, μεταξύ άλλων, την επιχειρησιακή ικανότητα του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας. Τα οφέλη είναι πολλαπλά και σκοπός μας είναι να διαχυθούν σε όλη την ελληνική κοινωνία. Με την εκτόξευση αυτή αποδείξαμε ότι όταν εργαζόμαστε ενωμένοι και συστηματικά μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα».
Τον Νίκο Παππά συνόδευσαν στις εγκαταστάσεις εκτόξευσης της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας ESA, στη Γαλλική Γουιάνα, ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας, και ο Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Γιώργος Χριστοφορίδης.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης