Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

2.6.17

Αλ. Φλαμπουράρης: Tα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ διέψευσαν τους καταστροφολόγους

Αλ. Φλαμπουράρης: Tα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ διέψευσαν τους καταστροφολόγους

«Βασική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, καθώς τα προαπαιτούμενα έχουν εκπληρωθεί, παρότι κάποια από αυτά είναι σκληρά», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης σε δήλωσή του.
Σημειώνει ότι «η κυβέρνηση ανάμεσα στη σύγκρουση ΔΝΤ και Σόιμπλε προσπαθεί να πετύχει μια λύση για το χρέος που θα το καθιστά βιώσιμο» και προσθέτει ότι «κυβέρνηση, πολιτικές δυνάμεις και ελληνικός λαός πρέπει όλοι να συμμετέχουν στην τιτάνια προσπάθεια».
Ο υπουργός Επικρατείας σχολιάζει επίσης ότι «τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ διέψευσαν τους καταστροφολόγους», επισημαίνοντας ότι πέραν του θετικού ρυθμού ανάπτυξης, «ακόμα πιο θετική είναι η εικόνα στον κλάδο των επενδύσεων που αυξήθηκε κατά 11,9%».
Ο κ. Φλαμπουράρης αναφέρεται στη «μεγάλη μάχη» που κάνει παράλληλα η κυβέρνηση για υλοποίηση των επενδύσεων που εκκρεμούν και ολοκλήρωση των μεγάλων έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, και αναφέρει ότι η κυβέρνηση «δεν ξεπουλά όσο όσο τη δημόσια περιουσία, αλλά την αξιοποιεί».
«Όλοι οι Έλληνες λοιπόν αλλά και οι ξένοι επενδυτές είναι σίγουροι ότι η κυβέρνηση με σεβασμό στο περιβάλλον, στα εργασιακά δικαιώματα και την περιουσία του ελληνικού λαού, αγωνίζεται για έξοδο από την κρίση, προστατεύοντας όλους», υπογραμμίζει.
Αναλυτικά η δήλωση του Αλέκου Φλαμπουράρη έχει ως εξής:
«Βασική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, καθώς τα προαπαιτούμενα έχουν εκπληρωθεί, παρότι κάποια από αυτά είναι σκληρά.
Και είναι σαφές πως με το κλείσιμο της αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ θα πάρει ανάσα η πραγματική οικονομία. Γιατί εκτός από την εξόφληση των υποχρεώσεων προς τους πιστωτές, τα υπόλοιπα χρήματα θα καλύψουν ανάγκες της πραγματικής οικονομίας.
Και όπως αποδεικνύουν τα σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η ελληνική οικονομία βρίσκεται στο δρόμο της ανάκαμψης. Συγκεκριμένα το ΑΕΠ της χώρας αναπτύχθηκε στο πρώτο τρίμηνο με ρυθμό 0,4%, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για ύφεση 0,1%. Ακόμα πιο θετική είναι η εικόνα στον κλάδο των επενδύσεων που αυξήθηκε κατά 11,9%. Τα παραπάνω στοιχεία διαψεύδουν τις Κασσάνδρες που όλο το προηγούμενο διάστημα καταστροφολογούσαν, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι οδηγεί την οικονομία σε αργό? θάνατο.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης