Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

25.7.17

Ο Ν. Βούτσης για έξοδο στις αγορές, Δικαιοσύνη και Βαρουφάκη

Ο Ν. Βούτσης για έξοδο στις αγορές, Δικαιοσύνη και Βαρουφάκη 

 Αισιόδοξος για το βήμα εξόδου της χώρας στις αγορές, πυροσβεστικός για την αντιπαράθεση κυβέρνησης-Δικαιοσύνης, τονίζοντας την ανάγκη να μην υπάρχουν από όλες τις πλευρές υπερβολές και να ανταποκριθούν όλοι στο ρόλο τους, και επικριτικός για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, τον οποίο χαρακτήρισε «αρνητικό υπόδειγμα της πολιτικής ζωής», εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.
 
Ειδικότερα, σε τηλεοπτική συνέντευξη του στο «Κανάλι της Βουλής» και στη δημοσιογράφο Κέλλυ Κοντογεώργη, ο κ. Βούτσης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η έξοδος της χώρας στις αγορές θα αλλάξει και το κλίμα και την ψυχολογία, και εκτίμησε ότι του χρόνου τέτοιο καιρό θα οδηγήσει στην έξοδο της από τις μνημονιακές δεσμεύσεις και τις σκληρές επιτηρήσεις.
 
«Η έξοδος της χώρας στις αγορές από μόνο του είναι ένα στοιχείο φερεγγυότητας, το οποίο δεν αντανακλά μόνο στις αγορές ή στους διεθνείς παράγοντες, αλλά σιγά-σιγά, λιθαράκι-λιθαράκι, διαμορφώνει μια άλλη ψυχολογία στον απλό κόσμο, στους απλούς πολίτες, στον ελληνικό λαό και ως εκ τούτου έχει πολλές θετικές αναγνώσεις η προσπάθεια αυτή», τόνισε ο κ. Βούτσης.
 
Παράλληλα, το χαρακτήρισε ως ένα πρώτο βήμα, και σημείωσε ότι «θα ακολουθήσουν και άλλες έξοδοι στις αγορές πριν ολοκληρωθεί αυτός ο οδικός χάρτης της κανονικής λειτουργίας της οικονομίας και της χώρας σε σχέση με το ζήτημα του δανεισμού».
 
Κληθείς να σχολιάσει την αντιπαράθεση που υπάρχει μεταξύ κυβέρνησης και Δικαιοσύνης, ο κ. Βούτσης επισήμανε ότι δεν χρειάζονται σε καμία περίπτωση υπερβολές, και «εν προκειμένω δεν χρειάζεται να υπάρχει κομματικοποίηση και πολιτικοποίηση αντιπολιτευτική από συνδικαλιστικά όργανα της Δικαιοσύνης».
 
«Είναι ένα πεδίο στο οποίο θα πρέπει να υπάρξει μία απολύτως λελογισμένη κριτική και μία προσπάθεια απ' όλες τις πλευρές, στο πλαίσιο των ρόλων τους, στη θεσμική ισορροπία της Δημοκρατίας, να μπορούν ν' ανταποκρίνονται», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης