Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

31.7.17

Ν. Παππάς: «Τομή» η απόφαση του ΕΣΡ για την τιμή εκκίνησης των δημοπρατούμενων τηλεοπτικών αδειών

Ν. Παππάς: «Τομή» η απόφαση του ΕΣΡ για την τιμή εκκίνησης των δημοπρατούμενων τηλεοπτικών αδειών


«Δικαιωμένος» από την απόφαση του ΕΣΡ, η οποία ορίζει την τιμή εκκίνησης της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών στα 245 εκατ. ευρώ, δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, αφενός διότι αυτό ήταν και το ποσό που εξασφάλισε ο περσινός διαγωνισμός, αφετέρου διότι δόθηκε η δυνατότητα στην Πολιτεία να ρυθμίσει το ασύδοτο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.
Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στην αρμόδια Επιτροπή, η οποία επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για το ηλεκτρονικό σύστημα διάθεσης τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου, ο κ. ανέφερε τόνισε ότι η απόφαση και η συνεπακόλουθη υπουργική απόφαση, συγκροτούν μία τομή στα τηλεοπτικά πράγματα και μία τομή στην προσπάθεια της Πολιτείας να ρυθμίσει τα ζητήματα της ραδιοτηλεόρασης «τα οποία σκοπίμως έμεναν αρρύθμιστα». Κάλεσε, μάλιστα, τις πολιτικές δυνάμεις να την αγκαλιάσουν και να στηρίξουν ανοιχτά και χωρίς αστερίσκους την απόφαση του ΕΣΡ, «να το ενισχύσουμε και να το ενθαρρύνουμε να ολοκληρώσει πάρα πολύ γρήγορα αυτήν την διαδικασία» ώστε να περάσουμε στην επόμενη μέρα. «Οφείλω να πω ότι σε λίγους μήνες έκανε όσα δεν έγιναν τα προηγούμενα χρόνια. Είμαστε ενώπιον νέας αρχής κι αν υπάρξει και η σύνεση από τις πολιτικές πτέρυγες, αυτός ο κύκλος θα έχει ολοκληρωθεί» σημείωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και πρόσθεσε: «Ορισμένοι από μας -που υποστήκαμε ανηλεή πόλεμο από τα ΜΜΕ- θα αντιδράσουμε με ένα μειδιάμα, θα έχουμε όμως και ένα ειλικρινές αίσθημα δικαίωσης για την επιμονή μας και για τη δυνατότητα που δίδεται πλέον στην Πολιτεία να ρυθμίσει αυτό το ασύδοτο τοπίο».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης