Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

14.7.17

Αλ. Χαρίτσης: Η Νέα Δημοκρατία δεν δικαιούται να μιλά για το ΕΣΠΑ

Αλ. Χαρίτσης: Η Νέα Δημοκρατία δεν δικαιούται να μιλά για το ΕΣΠΑ

«Η αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει επιτέλους την αυτοκριτική της για τη διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων τα προηγούμενα χρόνια και αντί να εφευρίσκει ανύπαρκτα προβλήματα και καθυστερήσεις στο ΕΣΠΑ για χάρη μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, να στηρίξει τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομίας για να βάλουν τη χώρα σε τροχιά βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης. Το χρωστάει στον ελληνικό λαό μετά από τα δεινά που προκάλεσαν οι κυβερνήσεις της στη χώρα και στην κοινωνία». Αυτό υπογραμμίζει το υπουργείο Οικονομίας, σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την πρόσφατη κοινή ερώτηση 54 βουλευτών της ΝΔ προς τον υπουργό, Δημήτρη Παπαδημητρίου, στην οποία ισχυρίζονται ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στην απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων.
Η ερώτηση που κατατέθηκε, με πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή Κορινθίας και αρμόδιο αναπληρωτή Τομεάρχη Οικονομίας και Ανάπτυξης, Χρίστο Δήμα, αναφέρει μία σειρά από περιπτώσεις αναπτυξιακών προγραμμάτων όπου, όπως επισημαίνεται, ενώ υπάρχουν εξασφαλισμένα χρήματα από ευρωπαϊκούς πόρους, αυτά λιμνάζουν ανεκμετάλλευτα εξαιτίας της κυβερνητικής ανικανότητας να τα προωθήσει έγκαιρα.
Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση, αναφέρονται, αναλυτικά, τα εξής:
Η Νέα Δημοκρατία πρέπει κάποια στιγμή να συνειδητοποιήσει ότι το ΕΣΠΑ δεν είναι προνομιακό πεδίο αντιπολίτευσης για εκείνη, η πραγματικότητα θα την διαψεύδει διαρκώς, παρά τις στρεψοδικίες με τις οποίες συστηματικά επιχειρεί να τη διαστρεβλώσει. Η Ελλάδα βρίσκεται τα τελευταία 2,5 χρόνια στην πρώτη ταχύτητα της Ευρώπης σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των κοινοτικών πόρων. Το αδιαμφισβήτητο αυτό γεγονός σημαίνει απλά ότι η χώρα μας καταφέρνει να καλύπτει πιο γρήγορα από τα υπόλοιπα κράτη-μέλη το πλήθος των κανονισμών και τις βαριές διαδικασίες που συνοδεύουν τη διαχείριση των πόρων του ΕΣΠΑ. Διαδικασίες που για την Ελλάδα είναι πολύ πιο βαριές από ό,τι στις υπόλοιπες χώρες, εξαιτίας των φαινομένων διαφθοράς και κακοδιαχείρισης στα προγράμματα του ΕΣΠΑ επί των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Γι αυτό και προκειμένου να ανταποκριθούμε στις αυξημένες απαιτήσεις και να αποκαταστήσουμε το κύρος και την αξιοπιστία της χώρας και την εμπιστοσύνη των επενδυτών προχωρήσαμε στον τριπλασιασμό του προσωπικού που είναι επιφορτισμένο με τη λειτουργία των πληροφοριακών συστημάτων, με σκοπό την επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης