Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

27.7.17

Στ. Κοντονής: Ελέγχεται η απόφαση του ΣτΕ για μη επέκταση των ελέγχων πάνω από μια πενταετία

Στ. Κοντονής: Ελέγχεται η απόφαση του ΣτΕ για μη επέκταση των ελέγχων πάνω από μια πενταετία

Στην πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα της παραγραφής των φορολογικών υποθέσεων, αναφέρθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, στο πλαίσιο επίσκεψής του στις φυλακές Μαλανδρίνου, προκειμένου να εγκαινιάσει το χώρο του παιδικού επισκεπτηρίου και το ανακαινισμένο γήπεδο ποδοσφαίρου:
«Πρόσφατα το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε, με μια απόφαση που ελέγχεται (από την επιστημονική κοινότητα ως προς το νομικό της σκέλος), οι έλεγχοι να μην επεκτείνονται πάνω από μία πενταετία. Αυτοί οι έλεγχοι αφορούν όσους βγάζουν χρήματα στο εξωτερικό μέσω offshore. Τα χρήματα ακολουθούν δαιδαλώδεις διαδρομές και χρειάζεται πολύς χρόνος για να αποκαλυφθεί η διαδρομή τους. Επιπλέον, μέχρι το 2015, λίστες μεγαλοκαταθετών που είχε παραλάβει το ελληνικό κράτος, οι προηγούμενες κυβερνήσεις τις έχαναν και όταν αργότερα τις έβρισκαν οι έλεγχοι γίνονταν με ρυθμούς χελώνας» είπε ο κ. Κοντονής.
Η περιπέτεια τελειώνει
Αναφερόμενος στην παράδοση ακτινολογικού μηχανήματος στο Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου, ο κ. Κοντονής είπε ότι αυτό βρισκόταν πριν σε κατάστημα κράτησης, το οποίο μάλιστα δεν έχει λειτουργήσει ποτέ: "Αντιλαμβάνεστε ότι τόσα χρόνια υπήρχε ένα καθεστώς διαφθοράς που λειτουργούσε ανεξέλεγκτα μέχρι του σημείου ένα ιατρικό μηχάνημα το οποίο είχε ανάγκη η κοινωνία -επειδή προφανώς είχε πέσει κάποια μίζα- να βρίσκεται στη φυλακή και να το στερούνται οι πολίτες με τα λεφτά των οποίων αγοράστηκε. Να μη μας κάνει εντύπωση λοιπόν πώς φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και γιατί περνάει η χώρα και κυρίως η νεολαία αυτό το Γολγοθά. Επειδή μίλησα για Γολγοθά, κάθε σταύρωση έχει και την Ανάστασή της. Και, όπως είπε χθες στη συνέντευξή του ο Πρωθυπουργός, του χρόνου τέτοια εποχή θα έχει τελειώσει αυτή η ταλαιπωρία. Μετά από μια μακρά περιπέτεια και δυστυχία που επικράτησε στην ελληνική κοινωνία και την οποία πλήρωσαν όπως πάντα οι άνθρωποι του μόχ

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης