Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

5.7.17

Nα μην μένουμε απαθείς σε αυτούς που επιχειρούν να απλώσουν χέρι στη νομοθετική εξουσία

Nα μην μένουμε απαθείς σε αυτούς που επιχειρούν να απλώσουν χέρι στη νομοθετική εξουσία


Μήνυμα ότι η Βουλή δεν μπορεί και δεν πρέπει να δεχθεί να μείνει απαθής σε όσους επιχειρούν να απλώσουν το χέρι τους στη νομοθετική εξουσία, είτε είναι εντός είτε εκτός της χώρας, έστειλε, επ΄ αφορμή της συζήτησης για το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.
 
Ο κ. Βούτσης, που επέλεξε να μιλήσει στη συνεδρίαση ως απλός βουλευτής, έσπευσε να υπογραμμίσει πως αν οι δύο άλλες εξουσίες, δικαστική και εκτελεστική, συνιστούν το κεντρικό νευρικό σύστημα του κοινοβουλευτικού μας συστήματος, η καρδιά της δημοκρατίας χτυπάει στη Βουλή και γι΄ αυτό «η Βουλή δεν δικαιούται να είναι τυφλή, να είναι κουφή, να είναι σιωπηλή απέναντι σε έναν τέτοιο κίνδυνο».
 
«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δεχθούμε, κανείς από εμάς, να σιωπά η Βουλή. Η Βουλή πρέπει να έχει τα μάτια ανοιχτά, να ακούει και να επικοινωνεί με την κοινωνία, με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, με την έκφραση τελικά των πόθων και αναγκών του ελληνικού λαού. Αυτή είναι η Βουλή», είπε ο Νίκος Βούτσης, απαντώντας σε όσους αυτές τις ημέρες επιχειρούν «να κρεμάσουν τη Βουλή στα?μανταλάκια», διότι υπάρχουν 70 δικογραφίες που έχουν σταλεί από την δικαστική εξουσία, «πέντε, δέκα, δώδεκα χρόνια μετά από τότε που διαπράχθηκαν τα αδικήματα».
 
«Μπορεί η δικαιοσύνη να μην βοηθήθηκε από το πολιτικό σύστημα. Πλην όμως, είναι μια πραγματικότητα που ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει» είπε ο Νίκος Βούτσης, σημειώνοντας ότι η Βουλή πρέπει να δώσει το σήμα στη δικαιοσύνη και την κοινωνία, ότι το πολιτικό σύστημα είναι αποφασισμένο να αποκαθαρθεί, όχι μόνο για τα εξοπλιστικά, αλλά και για όλες τις άλλες υποθέσεις.
 
Ο πρόεδρος της Βουλής έδωσε όμως απάντηση και όσους κατηγορούν την κυβερνητική πλειοψηφία ότι χρησιμοποίησε τη διαδικασία της προανακριτικής επιτροπής για επικοινωνιακούς λόγους. «Γιατί ασχολείται η Βουλή με αυτά τα πράγματα; Μήπως είναι ένα σχέδιο παραφιλολογίας και απόσπασης της προσοχής της κοινής γνώμης; Πιστεύω πως αυτή η Βουλή, ένα από τα καθήκοντα που έχει αναλάβει έναντι του ελληνικού λαού, είναι να ψάξει, όχι μόνο για τις ευθύνες, αλλά και για την ουσία της διαδικασίας που δημιούργησε το χρέος, για το οποίο όλοι εργαζόμαστε να το απομειώσουμε, να δημιουργηθούν οι συνθήκες να φύγουμε από τις οδυνηρότατες κοινωνικές επιπτώσεις» είπε ο πρόεδρος της Βουλής και υπογράμμισε πως το ζήτημα των εξοπλιστικών, το ζήτημα με τα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα, με τις μίζες, με τη σπατάλη και την κακοδιαχείριση, είναι προφανές πως αποτελεί αντικείμενο μόνιμης ενασχόλησης από την πλευρά της Βουλής.
 
Ο Νίκος Βούτσης δήλωσε κατάπληξη απέναντι σε δηλώσεις, που χαρακτηρίζουν την προανακριτική επιτροπή για τον Γιάννο Παπαντωνίου «χειροβομβίδα κρότου- λάμψης», «φιάσκο» ή διαδικασία «άνθρακες ο θησαυρός».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης