Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

4.8.17

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΠΡΟΚΟΠIOY ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ‘ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΠΡΟΚΟΠIOY ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ‘ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ’
κ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ
4.8.2017






Κ.ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και για τη δυνατότητα που μας δίνετε ώστε να μοιραζόμαστε και δημόσια αυτό που κάνουμε στο «Χαμόγελο του Παιδιού» μέρα-νύχτα. Θα ήθελα, κύριε Πρόεδρε, να σας περάσω ένα μήνυμα αισιοδοξίας, μέσα από την μαυρίλα και τον πόνο που προσπαθούμε να καλύψουμε, υπάρχουν αισιόδοξα μηνύματα. Γιατί το «Χαμόγελο του Παιδιού» που δεν είναι τίποτε άλλο από όλο αυτό τον κόσμο που συμμετέχει, τους εθελοντές μας, το προσωπικό, είναι μία έμφαση της κοινωνίας αυτή τη στιγμή που βγάζει αποτέλεσμα και έργο. Και έτσι λοιπόν, κάθε έξι μήνες το «Χαμόγελο του Παιδιού» κάνει ένα απολογισμό έργου, απολογισμό δράσεων, το οποίο επικοινωνεί στον κόσμο προκειμένου να ξέρουμε και να γνωρίζουμε, τι καταφέραμε σ’αυτό το διάστημα. Έτσι λοιπόν, θα ήθελα να σας ανακοινώσω και να σας πω ότι για το πρώτο εξάμηνο του 2017, με πιστοποιημένες διαδικασίες, γιατί εμείς ελεγχόμαστε από πολλούς φορείς και έχουμε πιστοποίηση από πολλούς εθνικούς και Διεθνείς Οργανισμούς, καλύψαμε 60.000 παιδιά, πάνω από 60.000 παιδιά στους τομείς της υγείας, βίας, κατά της βίας, προληπτικά και κατασταλτικά, στα θέματα εξαφάνισης. Σε συνεργασία όμως - και αυτό είναι το σημαντικότερο από όλα - σε συνεργασία όμως πάντοτε με τους θεσμούς, σε συνεργασία πάντοτε με τις υπηρεσίες στις οποίες μέσα υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται, όπως και εμείς, και που προσπαθούμε να αποφύγουμε αυτή την ισοπεδωτική διαδικασία που όλοι είμαστε έτσι. Και μέσα από αυτό το αποτέλεσμα καλούμαστε 24 ώρες σε όλη την Ελλάδα να δώσουμε λύσεις σε παιδιά που έχουν βρεθεί, όπως τελευταία, περιστατικά που έχουμε ακούσει για τα μωράκια τα οποία το «Χαμόγελο του Παιδιού» έχει ανταποκριθεί, προκειμένου να φτάσουμε σε ένα σημείο τέτοιο που να ξέρουν ότι η δουλειά μας έχει αποτέλεσμα. Έχει αποτέλεσμα στη ζωή κάποιων παιδιών, στη ζωή κάποιων οικογενειών και κυριότερα στη γενικότερη κουλτούρα που πρέπει να υπάρχει στη κοινωνία ότι πρέπει να είμαστε ο ένας κοντά στον άλλο, χωρίς συναισθήματα οίκτου και φιλανθρωπίας.

Επίσης, θα ήθελα να σας ανακοινώσω, κύριε Πρόεδρε, είστε ο πρώτος και πραγματικά χαίρομαι που γίνεται αυτό, ότι το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’, αναγνωρισμένο από τους διεθνείς Οργανισμούς, συμμετέχοντας σ’αυτούς και έχοντας όλη αυτή την εμπειρία, έλαβε πριν από λίγες μέρες μετά από μια διαδικασία ενός χρόνου ελέγχου και πιστοποιημένων διαδικασιών, από την DG ECO της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, o πρώτος εθνικός Οργανισμός ο οποίος υπέγραψε αυτό που λένε Framor Partnership Agreement. Δηλαδή, είμαστε κατευθείαν πλέον συνέταιροι-συνεργάτες με την ECO, όπου μπορούμε να αξιοποιήσουμε δυνάμεις για θέματα έκτακτης ανάγκης, για θέματα αντιμετώπισης Προσφυγικού κλπ., καθώς επίσης μέσα απ’αυτή τη διαδικασία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα.

Θα ήθελα να σας πω επίσης ότι υπάρχει μια κατανομή δαπανών που δείχνει την ευρωστία του ‘Χαμόγελου’ από πλευράς αντιμετώπισης, την αγωνία μας να εξασφαλίσουμε πόρους και μέσα απ’αυτή την ατμόσφαιρα, την οποία θάθελα να κρατήσω, της πάλης και της προσπάθειας μιας ολόκληρης κοινωνίας να κρατήσει τα παιδιά ψηλά, γιατί αυτό που λέμε είναι ότι ‘τα παιδιά είναι το παρόν για να μπορέσουμε να έχουμε το μέλλον’.

Κλείνοντας όμως δεν θα μπορούσα να μην σας πω ότι, δυστυχώς, μέσα σ’όλα αυτά διαχρονικά τα 22 χρόνια μας καλούμαστε να πληρώνουμε φόρους, ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας και όλα αυτά. Προσπαθούμε να πείσουμε, υπάρχουν κάποια αυτιά που μας ακούνε. αλλά δεν υπάρχει η ολοκλήρωση της διάθεσης. Ευτυχώς το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’ ποτέ δεν είχε κομματική ή άλλη εξάρτηση, άρα διαχρονικά είμαστε με την εκάστοτε κυβέρνηση και θεσμικά υπηρετούμε αυτές τις διαδικασίες. Αλλά είναι άδικο, κύριε Πρόεδρε, να βρισκόμαστε σε τέτοια διαδικασία.

Επίσης, σας έφερα – όταν έχετε λίγο χρόνο – να δείτε τις δράσεις μας με οπτικό υλικό, προκειμένου να δείτε ότι όλη η πάλη που γίνεται σ’όλη την Ελλάδα, γιατί πλέον δραστηριοποιούμεθα από την Κρήτη μέχρι την Αλεξανδρούπολη και σ’όλες τις περιοχές της Ελλάδος. Καθώς επίσης και σε κάποια κομμάτια του Προσφυγικού, αλλά με τον τρόπο τον οποίο ‘το Χαμόγελο’ ξέρει, με την προσέγγιση μιας οικογένειας, ενός παιδιού αλλά παράλληλα και τα ‘μικτά σπίτια’ όπως τα λέμε, όπου δεν ξεχωρίζουμε τα παιδιά με προσφυγόπουλα, μεταναστόπουλα, ελληνόπουλα με τα προβλήματά τους. Τα βγάζουμε στην κοινωνία αξιοπρεπέστατα και πρέπει να σας πω σήμερα ότι πλέον έχουν βγει 800 παιδιά ενήλικα στη ζωή χάρις στη δουλειά που κάνουμε στα 14 Σπίτια Φιλοξενίας που το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’ λειτουργεί.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ευχαριστώ για την ενημέρωση. Πριν απ’όλα νάχετε δύναμη για να ξεπερνάτε όλες τις δυσκολίες και, κυρίως, τις ανθρώπινες δυσκολίες. Προέχει αυτό το ζήτημα για να μπορέσετε να φέρετε σε πέρας την αποστολή σας. Το δεύτερο: Θα έχετε συμπαράσταση σ’αυτόν τον αγώνα που δίνετε ώστε απέναντι σε Οργανώσεις, όπως είναι το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’, η πολιτική του Κράτους, και ιδίως η φορολογική, να είναι ανάλογη με αυτό που ταιριάζει στον ρόλο αυτών των Οργανώσεων. Και το λέγω αυτό γιατί η ειδική μεταχείριση, ιδιαίτερα στα θέματα της φορολογίας, που πρέπει να έχουν Οργανώσεις όπως το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’, είναι συνταγματική επιταγή. Το Σύνταγμα ορίζει στο άρθρο 4 ότι τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα πρέπει να συμβάλλουν στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους και, βεβαίως, ανάλογα με την αποστολή την οποία έχει καθένας. Δεν μπορεί να εξομοιώνονται πράγματα τα οποία δεν είναι όμοια. Όλοι το αντιλαμβανόμαστε. Ξέρω ότι έχετε σ’αυτόν τον τομέα και εσείς και όλες οι Οργανώσεις που αναπτύσσουν αυτή την δραστηριότητα την συμπαράσταση και πιστεύω ότι θα λυθεί αυτό το ζήτημα.

Θέλω όμως να τονίσω ότι αυτή η αναγνώριση του ‘Χαμόγελου του Παιδιού’ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτή η σύνδεση με την Ευρωπαϊκή Ένωση που σημαίνει καταξίωση αλλά και συμπαράσταση, δείχνει ότι στην Ευρώπη αρχίζει να λειτουργεί ουσιωδώς ο κανόνας της Αλληλεγγύης. Αντιλαμβανόμαστε όλοι στην Ευρώπη ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνον Ελληνικό. Είναι ευρύτερο. Αντιλαμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης