Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

8.9.17

επαναλειτουργία της ελλ. υπηρεσίας του BBC

Επενδύσεις και επαναλειτουργία της ελλ. υπηρεσίας του BBC στο επίκεντρο συζητήσεων του Λ. Κρέτσου

Με τον Μάθιου Γκουλντ, ομόλογό του στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Μέσων Ενημέρωσης συναντήθηκε στο Λονδίνο, ο Λευτέρης Κρέτσος, γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του υπ. Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.
Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Κρέτσος παρουσίασε τον ν. 4487/2017, που ψηφίστηκε τον περασμένο Αύγουστο, για την ενίσχυση των οπτικοακουστικών παραγωγών στην Ελλάδα. Κομβικό σημείο της συνάντησής τους ήταν η διερεύνηση της επαναλειτουργίας της ελληνικής υπηρεσίας του BBC. Για να προχωρήσει γρηγορότερα η συνεργασία των δύο χωρών συμφωνήθηκε η σύσταση ομάδων εργασίας με στόχο και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας. Ο κ. Γκουλντ προσκλήθηκε να παραβρεθεί στο Athens Games Festival, που διοργανώνεται από την ΓΓΕΕ, στις 27-28 Οκτωβρίου στην Helexpo στο Μαρούσι (athensgamesfestival.gr).
Ο κ. Κρέτσος συναντήθηκε, επίσης, με υψηλόβαθμα στελέχη του BFI (British Film Institute), στα οποία παρουσίασε λεπτομερώς τόσο τον ν. 4487/2017 όσο και το ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας). Η οικονομική σταθεροποίηση και η ανάπτυξη που αρχίζει να γνωρίζει η χώρα μας είναι παράγοντες που την κάνουν ακόμα πιο ελκυστική για επενδύσεις, ιδιαίτερα σ? έναν γοργά αναπτυσσόμενο τομέα όπως οι οπτικοακουστικές παραγωγές. Ο κ. Κρέτσος τόνισε τη σημασία της συνεργασίας του BFI με την ΕΡΤ ΑΕ και προς αυτή την κατεύθυνση πρότεινε τη διοργάνωση εβδομάδας «Αθήνα - Λονδίνο» το 2018.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης