Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

4.9.17

Ν/σ με θετικό πρόσημο το νομοθέτημα για την προστασία των εργαζόμενων

Ν/σ με θετικό πρόσημο το νομοθέτημα για την προστασία των εργαζόμενων


Με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, να υποστηρίζει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση εύχεται να έρθει το ΔΝΤ και να ακυρώσει τις ευνοϊκές διατάξεις για τους εργαζόμενος και τον Γιάννη Βρούτση, εκ μέρους της ΝΔ, να αντιτείνει ότι αυτή η κυβέρνηση «ξεψηφίζει» τις ρυθμίσεις που της λέει η Τρόικα, το νομοσχέδιο για την προστασία των εργαζόμενων ψηφίστηκε επί της αρχής από την αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή.
Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν τα κόμματα της συγκυβέρνησης, «παρών» δήλωσε το ΚΚΕ, ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια, την Τετάρτη, οπότε εισάγεται προς ψήφιση το νομοσχέδιο.
Κατά την τοποθέτησή της επί των άρθρων του νομοσχεδίου, η υπουργός έκανε λόγο για νομοθέτημα με θετικό πρόσημο για την κοινωνία, «το πρώτο αμιγώς προστατευτικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας από την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα» και έκανε ειδική μνεία στους τρεις κεντρικούς του άξονες, που κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.
Αναφέρθηκε στις ρυθμίσεις για το Ασφαλιστικό σύστημα, που, όπως είπε, επιλύουν κάποια χρόνια προβλήματα και απαντούν σε δίκαια αιτήματα συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων.
Επίσης, επικεντρώθηκε στις ρυθμίσεις για τα εργασιακά, με επιμέρους διατάξεις για την αδήλωτη, απλήρωτη και την υποδηλωμένη εργασία και επέκταση εργασιακών δικαιωμάτων σε ομάδες οι οποίες δεν τα απολάμβαναν όπως θα έπρεπε, καθώς και στις διατάξεις για επέκταση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρίες, οι οποίες αποτελούν τον τρίτο άξονα του νομοσχεδίου.
«Υπάρχει ένα μεγάλο έλλειμμα στο νομοσχέδιο. Είναι απαράδεκτο και από άλλη μια πλευρά: έρχεται ακοστολόγητο. Δεκατρείς κρίσιμες διατάξεις που φέρουν δημοσιονομικό βάρος, δεν έχουν γνωμοδότηση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Είναι καλή νομοθέτηση αυτό;» αντέτεινε ο εισηγητής της ΝΔ, επιμένοντας ότι η κυβέρνηση φέρνει αυτή την ώρα, αυτό το νομοσχέδιο για «να βάλει λίγα ψίχουλα στο καλάθι του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης