Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

13.10.17

1,45 εκατ. ευρώ σε Δήμους για έργα υποδομών

1,45 εκατ. ευρώ σε Δήμους για έργα υποδομών


Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις συνολικού ύψους 1.300.000 ευρώ σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποκλειστικά για έργα αποκατάστασης των ζημιών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τους Δήμους το προηγούμενο διάστημα, με χρέωση του λογαριασμού του ΥΠΕΣ από το έργο «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού της χώρας», που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αυτούς τους λόγους. Στον ακόλουθο πίνακα αναφέρονται αναλυτικά τα ποσά:

Δήμος Νομός Ποσό (Ευρώ)

Βοΐου Κοζάνης 50.000

Δωδώνης Ιωαννίνων 230.000

Ζακύνθου Ζακύνθου 100.000

Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκης 120.000

Καλαβρύτων Αχαΐας 40.000

Λαμιέων Φθιώτιδας 170.000

Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής 200.000

Ορχομενού Βοιωτίας 60.000

Πετρούπολης Αττικής 230.000

Σύμης Δωδεκανήσου 170.000
Ενισχύσεις για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας
Επίσης, εγκρίθηκε η επιχορήγηση συνολικού ύψους 150.000 ευρώ στον Δήμο Δέλτα, Νομού Θεσσαλονίκης, αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων ενεργειών αποκατάστασης των δικτύων ύδρευσης, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας, με χρέωση του αντίστοιχου λογαριασμού του ΥΠΕΣ, που τηρείται στο  Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αυτούς τους λόγους.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης