Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

27.10.17

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εντοπίσθηκε κατάστημα όπου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια


Συνελήφθησαν η προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος, (4) υπάλληλοι και (10) ακόμη άτομα


Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο ελέγχων για τη βεβαίωση παραβάσεων που αφορούν στη διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων, εντοπίστηκε την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 σε περιοχή της Αθήνας, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια.

Συνελήφθησαν η 61χρονη ημεδαπή, προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος, 35χρονη υπήκοος Ουκρανίας και 34χρονη υπήκοος Ρουμανίας, διοργανώτριες των τυχερών παιγνίων, 34χρονος υπήκοος Συρίας, τσιλιαδόρος, 34χρονη υπήκοος Ρουμανίας, σερβιτόρα, καθώς επίσης και (10) ακόμη άτομα ως παίχτες.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια και για επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και η 52χρονη υπήκοος Ρουμανίας, ιδιοκτήτρια του καταστήματος, η οποία απουσίαζε κατά τη διάρκεια του ελέγχου.

Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε να διεξάγονται τα τυχερά παίγνια «φρουτάκια» και «ρουλέτα», με λογισμικό που ήταν εγκατεστημένο σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, το οποίο ελέγχονταν μέσω τεσσάρων (4) άλλων ηλεκτρονικών υπολογιστών, που λειτουργούσαν ως κέντρα ελέγχου και διαχείρισης (server).




Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
(34) ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
(2) οθόνες,
(7) κάμερες,
(315) ευρώ και
ιδιόχειρες σημειώσεις.

Οι κατασχεθέντες ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οθόνες και οι κάμερες θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Τελωνειακών Διαδικασιών, ενώ το χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης