Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

18.10.17

Ο Ντ. Τραμπ στηρίζει Ελλάδα: Έκκληση για επενδύσεις και ελάφρυνση χρέους

.

Ο Ντ. Τραμπ στηρίζει Ελλάδα: Έκκληση για επενδύσεις και ελάφρυνση χρέους


Επίσης, το γεγονός ότι οι ΗΠΑ θα είναι η τιμώμενη χώρα στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τον Σεπτέμβριο του 2018, θα παίξει κομβικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια, τόνισε ο πρωθυπουργός.
Πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας η Ελλάδα
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Ελλάδα μπορεί να αναπτύξει δυναμικά τον ρόλο της ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή μόνο εάν "απελευθερωθεί" από τις θεμελιώδεις εθνικές ανησυχίες της στους τομείς της ασφάλειας και της άμυνας και υπογράμμισε πως "οι ΗΠΑ έχουν πολύ σημαντικό ρόλο να παίξουν στο ζήτημα αυτό, τόσο στο διπλωματικό όσο και στον αμυντικό τομέα".
Δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό
"Προσβλέπουμε στο πλαίσιο αυτό στη δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Μια λύση προς όφελος όλου του Κυπριακού λαού, χωρίς εγγυητές και κατοχικά στρατεύματα, που θα δώσει μια νέα προοπτική σε ολόκληρη την περιοχή", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.
Να τερματιστεί η επικίνδυνη και παραβατική δραστηριότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο
Ταυτόχρονα ο Έλληνας πρωθυπουργός κατήγγειλε την "επικίνδυνη" και "παραβατική" δραστηριότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο, λέγοντας: "Παράλληλα, όμως, τονίζουμε ότι η επικίνδυνη, παραβατική αεροναυτική δραστηριότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο πρέπει να τερματιστεί. Υπονομεύει καθημερινά τις σχέσεις μεταξύ δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ σε μια ευρύτερα ασταθή περιοχή, σε μια ευαίσθητη περιοχή. Η Ελλάδα είναι πάντα ανοιχτή στον διάλογο, αλλά θέλω να είμαι σαφής θα προστατεύει και πάντοτε τα κυριαρχικά της δικαιώματα, έναντι παράνομων διεκδικήσεων και αμφισβητήσεων".
Να υπάρξουν μηνύματα και προς την πλευρά της τουρκικής ηγεσίας
Ο κ.Τσίπρας τάχθηκε υπέρ της παραμονής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ και του ευρωπαϊκού της δρόμου, αλλά σημείωσε πως "θα πρέπει να διασφαλίσουμε και να κάνουμε σαφές στη σύμμαχο αυτή χώρα και στη ηγεσία της ότι ο δρόμος της προς την Ευρώπη, η παραμονή και η συνεργασία της με τον δυτικό κόσμο έχει κάποιες υποχρεώσεις που θα πρέπει να τηρεί, κάποιες προϋποθέσεις. Και μία από τις απαραίτητες προϋποθέσεις είναι να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο, να συνεργάζεται και να μην φροντίζει να υπάρχουν αντιθέσεις και εντάσεις με σύμμαχες χώρες, όπως η Ελλάδα. Αυτή είναι η βασική μας κατεύθυνση και είχα την ευκαιρία να την αναλύσω στον πρόεδρο Τραμπ, εξηγώντας του την ανάγκη προκειμένου αυτές οι προϋποθέσεις να εκπληρωθούν να υπάρξουν σαφή μηνύματα και προς την πλευρά της τουρκικής ηγεσίας"

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης