Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

17.10.17

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στο Ηράκλειο – Βύθιση Θ/Γ σκάφους στη Χίο – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στη Λέρο - Θάνατος ανδρός στη Σύρο – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας στο Πορτοχέλι

Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στο Ηράκλειο – Βύθιση Θ/Γ σκάφους στη Χίο – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στη Λέρο - Θάνατος ανδρός στη Σύρο – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας στο Πορτοχέλι – Διακομιδή ασθενούς



Στη σύλληψη ενός ημεδαπού ηλικίας 42 ετών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, για παράβαση του Ν. 2960/01 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας».
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο λιμένα Ηρακλείου, συνελήφθη ο ανωτέρω, ο οποίος παρέλαβε από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο που είχε καταπλεύσει προερχόμενο από λιμένα Πειραιά, ασυνόδευτο δέμα στο οποίο εντοπίστηκαν πενήντα τρεις (53) συσκευασίες καπνού των πενήντα γραμμαρίων (50γρ) έκαστη στερούμενες της ένσημης ταινίας ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Από τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν όλα τα προαναφερόμενα, ενώ όπως γνωστοποιήθηκε από το τελωνείο Ηρακλείου όπου παραδόθηκαν τα ανωτέρω προϊόντα οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί ανέρχονται στο ποσό των εξακοσίων σαράντα ενός ευρώ και σαράντα έξι λεπτών (641,46€).
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χίου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σχετικά με την ενεργοποίηση της συσκευής EPIRB (δορυφορικός ραδιόφαρος ανάγκης) του Θ/Γ σκάφους «HERCULES» σημαίας Ρωσίας , το οποίο βρισκόταν 17 – 18 ν.μ. δυτικά του λιμένα Μεστών ν. Χίου .
Άμεσα από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσαν πλοίο ανοικτής θαλάσσης, ναυαγοσωστικό και δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Α/Κ σκάφος «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» Ν.Χ. 254, το Φ/Γ «ACHILLES II» σημαίας Παναμά καθώς και ελικόπτερο ΣΟΥΠΕΡ ΠΟΥΜΑ της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο εντόπισε και περισυνέλεξε τους οκτώ (08) αλλοδαπούς ναυαγούς, από δύο σωσίβιες σχεδίες και δύο πνευστές λέμβους, οι οποίοι επέβαιναν στο ανωτέρω σκάφος που είχε βυθιστεί.
Οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο Χίου και στη συνέχεια διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Από τη βύθιση του «HERCULES» δεν διαπιστώθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λέρου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για την προσάραξη του Ι/Φ σκάφους “SWIFT” σημαίας Ολλανδίας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά νήσου Λέβιθων.
Άμεσα στο σημείο έσπευσαν τα Α/Κ σκάφη «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» Ν. Καλ. 397 και «ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΙΑΝΝΗΣ» Ν. Καλ. 617 προς παροχή συνδρομής.
Στο ανωτέρω ιστιοφόρο προκλήθηκε ρήγμα στο μέσο δεξιό τμήμα του με αποτέλεσμα την εισροή υδάτων, ενώ με τη βοήθεια των αλιευτικών και μόνιμου κατοίκου της περιοχής πραγματοποιήθηκε απάντληση των υδάτων.
Το “SWIFT” ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια σε όρμο πλησίον λιμένα Λεβίθων όπου και συνεχίζεται η απάντληση των υδάτων και στην περιοχή κατέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. , ενώ αναμένετε και καταδυτικό συνεργείο.
Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από το Λιμεναρχείο Λέρου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή “ΦΑΜΠΡΙΚΑ” ν. Σύρου, 70χρονος.
Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Σύρου.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στην παραλία “ΒΕΡΒΕΡΟΝΤΑ” του Δήμου Ερμιονίδας του Ν. Αργολίδας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη μεσημβρινές ώρες σήμερα, με το  Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος «ΠΑΤΜΟΣ ΣΤΑΡ» Ν. ΛΕΡΟΥ 06, από το λιμένα Λειψών στο λιμένα Λέρου, 77χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης