Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

30.10.17

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΗΣΗ ΤΟΥ A΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ EYΡΩΠΑЇΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ κ.FRANS TIMMERMANS

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΗΣΗ
ΤΟΥ A΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ EYΡΩΠΑЇΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
κ.FRANS TIMMERMANS ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΦΟΙΝΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΠΡΟΚΟΠIO ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ


30.10.2017




ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Αντιπρόεδρε της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κύριε Timmermans, σας απονέμω τον Μεγαλόσταυρο του Φοίνικος για δύο λόγους:

Ο πρώτος, και κυριότερος, αφορά την μεγάλη συμβολή σας στην πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ενοποίηση, κυρίως μέσα από την ενίσχυση του Κράτους Δικαίου και την υπεράσπιση των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Και υπενθυμίζω ότι αυτοί είναι οι δύο πυλώνες της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.

Ο δεύτερος λόγος αφορά την πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και την δική σας συμβολή στο μείζον ζήτημα των Προσφύγων. Πρέπει να καταστεί γνωστό ότι υπήρξατε «ο αρχιτέκτονας», στην κυριολεξία, της Συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας, καθώς και ο αρμόδιος ο οποίος έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες για την τήρησή της.

Γι’αυτούς τους δύο λόγους, εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας, σας απονέμω αυτή την διάκριση, πεπεισμένος ότι και στην υπόλοιπη σταδιοδρομία σας θα υπερασπισθείτε τις ίδιες Αρχές και τις ίδιες Αξίες, που σας καθιστούν έναν πραγματικό Ευρωπαίο.

F.TIMMERMANS (από ανεπίσημη μετάφραση): Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε (στα ελληνικά). Θέλω να σας πω ότι αισθάνομαι πάρα πολύ μεγάλη ευγνωμοσύνη, κύριε Πρόεδρε. Θα ήθελα να ομολογήσω ότι όλα όσα είπατε με άγγιξαν ιδιαίτερα. Όσα είπατε όμως δεν αφορούν μόνον εμένα, δεν είμαι εγώ μόνος ο οποίος υλοποίησε αυτές τις πολιτικές, διότι αυτά τα τελευταία χρόνια όλες αυτές οι προσπάθειες θα ήταν αδύνατον να ευοδωθούν χωρίς την αμέριστη στήριξη και την ακούραστη προσπάθεια του φίλου μου Επιτρόπου κ.Δημήτρη Αβραμόπουλο. Μαζί με τον κ.Αβραμόπουλο, τον Δημήτρη, εγώ κι εκείνος μαζί κάναμε όλη αυτή την πρόοδο, η οποία ήταν αρκετά σημαντική μεν, αλλά όχι επαρκής. Νομίζω ότι υπάρχουν ακόμη πολλά πράγματα να γίνουν.

Ωστόσο, θα ήθελα να τονίσω ότι όλα αυτά θα ήταν αδύνατο να τα επιτύχουμε χωρίς την δική σας αμέριστη στήριξη, κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, χωρίς τον ανθρωπισμό τον οποίο έχετε επιδείξει ακούραστα. Και θέλω να τονίσω ότι στα χέρια σας, διότι εσείς είσθε ο άμεσος κληρονόμος του ελληνικού ανθρωπισμού και του ελληνικού πολιτισμού, χωρίς εσάς λοιπόν που προασπίζεσθε τα δικαιώματα του πολίτη, τη δημοκρατία, τα δικαιώματα του ανθρώπου και το κράτος δικαίου, αναμφισβήτητα αυτές οι αξίες δεν θα ήταν τόσο σημαντικές στην Ευρώπη, όσο είναι σήμερα. Χωρίς αυτές τις αξίες που κρατάτε στα χέρια σας αναμφισβήτητα δεν θα είχαμε φθάσει σ’αυτό το επίπεδο πολιτισμού που έχουμε φθάσει. Εσείς είσθε αυτός που τις κρατάτε και που βοηθάτε εμάς, την Επιτροπή, αλλά και όλους τους Ευρωπαίους να είμαστε προσηλωμένοι προς αυτές τις αξίες.



Θέλω να τονίσω για άλλη μία φορά ότι αναμφισβήτητα η Ευρώπη γεννήθηκε στην Ελλάδα και η Ευρώπη δεν μπορεί να ζήσει χωρίς την Ελλάδα. Θα ήθελα επίσης να μνημονεύσω τον πολιτικό μου μέντορα, τον Μαξ Βαν ντερ Στουλ, ο οποίος δεν ζει πια, αλλά είμαι βέβαιος ότι επειδή είχε συμβάλει και εκείνος στην αναγέννηση της Ελλάδας μετά τη δικτατορία, όπως την αναγέννηση του Φοίνικα, κάπου βρίσκεται εκεί ψηλά σ’ένα σύννεφο και μας κοιτάζει με ικανοποίηση. Σας ευχαριστώ, λοιπόν, για άλλη μία φορά.-

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης