Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

22.11.17

Πρ. Παυλόπουλος: Οι περιορισμοί της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας πλήττουν τον πυρήνα του ευρωπαϊκού δικαίου

Πρ. Παυλόπουλος: Οι περιορισμοί της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας πλήττουν τον πυρήνα του ευρωπαϊκού δικαίου


Με ξεχωριστή λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η τελετή αναγόρευσης του Πρόεδρου της Δημοκρατίας και Ομότιμου Καθηγητή της Νομικής Σχολής Αθηνών κ. Προκόπη Παυλόπουλου σε Επίτιμο Καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε ένδειξη αναγνώρισης και επιβράβευσης της πολυετούς Ακαδημαϊκής πορείας και προσφοράς του στη Νομική Επιστήμη και της εν γένει προσφοράς του στην πολιτική ζωή του Τόπου.
Την τελετή απονομής, στην Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών, τίμησαν με την παρουσία τους, πρυτάνεις, υπουργοί, βουλευτές, ακαδημαϊκοί καθηγητές, δικαστικοί, φίλοι και στενοί συνεργάτες του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς και πολλοί πρώην φοιτητές από την Νομική Σχολή Αθηνών .
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προσφώνησε ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο Πρόεδρος δεν χρειάζεται συστάσεις καθώς ανήκει στις προσωπικότητες που πρωταγωνιστούν στην πολιτική ζωή του τόπου. Αναφέρθηκε αναλυτικά στην ακαδημαϊκή του πορεία ως καθηγητή της Νομικής και πρόσθεσε ότι οι γνώσεις του και η στήριξή του στις κοινωνικές αξίες και στην δημοκρατία αποτελούν εγγύηση ενότητας του έθνους . Όπως υπογράμμισε ο Πρ. Παυλόπουλος δεν έπαψε ποτέ να είναι καθηγητής, παρέμεινε επιστημονικά δραστήριος αποτελώντας μια ευαίσθητη και πολυεπίπεδη προσωπικότητα.
Χαιρετισμό, επίσης, απηύθυνε ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής κ. Φίλιππος Σπυρόπουλος, ο οποίος εξήρε την ακαδημαϊκή και συγγραφική πορεία του Πρ. Παυλόπουλου υπογραμμίζοντας ότι η επιστήμη του μετέχει και στην πολιτική του πράξη και πρόσθεσε ότι οι φοιτητές του τον αγάπησαν πραγματικά γιατί τους κέρδισε με την αφοσίωσή του ως διδάσκαλος. Τέλος υπογράμμισε ότι το επιστημονικό του έργο ακολουθεί την πολιτική του σταδιοδρομία σημειώνοντας ότι θεωρεία και πράξη βρήκαν στο πρόσωπό του τον τέλειο εκφραστή.
Κατά την αντιφώνησή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης, αφού ευχαρίστησε τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημόπουλο και τον κοσμήτορα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σπυρόπουλο, για την ιδιαίτερη τιμή, πρόσθεσε ότι καθόλη τη διάρκεια της πολιτικής του πορείας ποτέ δεν εγκατέλειψε το πανεπιστήμιο και η ακαδημαϊκή του θητεία τον βοήθησε και στην άσκηση των πολιτειακών του καθηκόντων. Κάνοντας λόγο για κατάθεση ψυχής ο κ Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι η σταδιοδρομία του στο πανεπιστήμιο αποτέλεσε και αποτελεί εφόδιο για την υπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος υπογραμμίζοντας ότι με αυτά τα εφόδια θα φθάσει έως το τέλος. Ακολούθως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ως Επίτιμος πλέον Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών εκφώνησε ομιλία με θέμα «Η Σύγχρονη Έννοια της Κυριαρχίας στα Κράτη-Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αναλύοντας με επιστημονικά επιχειρήματα κρίσιμα ζητήματα στη σχέση μεταξύ Κρατών-μελών και ΕΕ.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης