Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

9.11.17

Ν. Βούτσης: Η αξιοκρατία δεν μπορεί να είναι τυφλή

Ν. Βούτσης: Η αξιοκρατία δεν μπορεί να είναι τυφλή

Ο αγώνας γι αξιοκρατία δεν μπορεί παρά να είναι συνεχής και αδιάκοπος, καθώς η αξιοκρατία δεν μπορεί να είναι τυφλή. Θα εξαρτάται πάντοτε από τον ανθρώπινο παράγοντα, γι αυτό και δεν θα σταματήσει ποτέ ν' αποτελεί πεδίο κριτικής και αντιπαράθεσης» είναι το μήνυμα του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση κατά τη διάρκεια χαιρετισμού του στο 1ο Συνέδριο του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ).
Ήταν εμφατική η αναφορά του προέδρου της Βουλής στην επιλογή που έκανε το πολιτικό σκηνικό το 1994 να οργανώσει το σύστημα προσλήψεων και επιλογής προσωπικού δίνοντας κυρίαρχο ρόλο σε μια ανεξάρτητη Αρχή, το ΑΣΕΠ. «Όλοι, ανεξαιρέτως, αποτιμούμε θετικά τη θεσμοθέτηση του ΑΣΕΠ. Στη διαπίστωση αυτή συνηγορεί το γεγονός ότι όλες οι κυβερνήσεις όχι μόνο διατήρησαν τον θεσμό, αλλά αύξησαν τις αρμοδιότητές του. Νομίζω ότι είναι ένα από τα πλέον επιτυχημένα παραδείγματα ανεξάρτητης Αρχής, καθώς αποτέλεσε μια τομή, τόσο ως προς την ανάγκη για αξιοκρατία στη στελέχωση της Δημόσιας Διοίκησης, όσο και ως προς την ανάγκη αποκομματικοποίησής της» ανέφερε ο κ. Βούτσης.
Ο πρόεδρος του Σώματος υπογράμμισε ότι το ΑΣΕΠ καλείται να παίξει κεντρικό ρόλο στις διαδικασίες που απορρέουν από τις πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες για ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό και ευέλικτο κράτος, πρωτοβουλίες όπως η σύσταση Εθνικού Μητρώου Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης,τις νέες διαδικασίες αξιολόγησης, επιλογής προϊσταμένων, επιλογής των Συντονιστών Αποκεντρωμένης Διοίκησης, το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας, την ένταξη μακροχρόνια ανέργων σε προγράμματα απασχόλησης.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης