Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

22.11.17

Τα παλίμψηστα χειρόγραφα της Μονής Σινά

Τα παλίμψηστα χειρόγραφα της Μονής Σινά

Διεθνές Συνέδριο με θέμα "Η άλλη φωνή της ερήμου: Τα παλίμψηστα χειρόγραφα της Μονής Σινά, νέες τεχνολογίες ανάγνωσης, ανακάλυψη άγνωστων κειμένων, προοπτικές της έρευνας"
(ΥΠΕΞ,27-29 Νοεμβρίου 2017)


Από 27 έως 29 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί, στο αμφιθέατρο «Ιωάννης Κρανιδιώτης» του Υπουργείου Εξωτερικών το Διεθνές Συνέδριο "Η άλλη φωνή της ερήμου: Τα παλίμψηστα χειρόγραφα της Μονής Σινά, νέες τεχνολογίες ανάγνωσης, ανακάλυψη άγνωστων κειμένων, προοπτικές της έρευνας".

Η Μονή Σινά, σε συνεργασία με το ίδρυμα Early Manuscripts Electronic Library, επιστήμονες διεθνούς κύρους και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Όρους Σινά, υλοποίησε το πενταετές πρόγραμμα (2011-2016) φασματικής φωτογράφισης των παλίμψηστων. Στόχος του προγράμματος είναι να επιτευχθεί η καλύτερη ανάγνωση αυτών των κειμένων, τα οποία κρύβουν συχνά άγνωστα κείμενα της ύστερης αρχαιότητας και του πρώιμου βυζαντινού κόσμου, καθώς και πολύτιμα στοιχεία για τη φιλολογία της ελληνικής, αλλά και των λοιπών γλωσσών της περιοχής. Παράλληλα, αποτελούν πολύτιμους μάρτυρες για την ιστορία των χριστιανικών κοινοτήτων της Μέσης Ανατολής.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, πρόκειται να δημοσιοποιηθεί το σύνολο των ευρημάτων του προγράμματος.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, θα απευθύνει χαιρετισμό κατά την έναρξη του Συνεδρίου, ενώ στις 23 Νοεμβρίου θα παραχωρήσει σχετική συνέντευξη τύπου στο Υπουργείο Εξωτερικών (Β. Σοφίας 1).

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης