Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

1.11.17

Συνέντευξη της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη

Συνέντευξη της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, στους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα στην τηλεόραση του «Σκάι»


Όλγα Γεροβασίλη: «Η έξοδος από τα Μνημόνια είναι πλέον ορατή»
Την άποψη πως η έξοδος από τα μνημόνια είναι πλέον ορατή εξέφρασε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «ένα μέρος από το πρωτογενές πλεόνασμα στο τέλος του έτους θα κατανεμηθεί δίκαια».
«Είμαστε αισιόδοξοι, διότι μετά από πάρα πολλά χρόνια η χρονιά θα κλείσει με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης», δήλωσε η κ. Γεροβασίλη, ενώ πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση κατανοεί την κόπωση που έχει επέλθει από την υψηλή φορολογία, ωστόσο ένα από τα αντίμετρα που έχει φέρει η κυβέρνηση και έχει ψηφιστεί στη Βουλή είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών από το 2019».
Αναφορικά με τις καθυστερήσεις στην έκδοση των ηλεκτρονικών εισιτηρίων, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης υπογράμμισε πως «είναι λογικό να υπάρχουν δυσκολίες, όταν γίνονται τόσο μεγάλες μεταβάσεις από τις οποίες καταγράφονται σημαντικά βήματα, που οδηγούν στον τελικό στόχο, ο οποίος δεν είναι άλλος από αυτό που λέμε ψηφιακό κράτος».
Σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης υπογράμμισε πως «αναμένεται να προκηρυχθεί, σύμφωνα με το λεγόμενο νόμο Παππά, που όπως γνωρίζετε δεν κρίθηκε αντισυνταγματικός, ο διαγωνισμός από το ΕΣΡ, το καθ΄ ύλην αρμόδιο όργανο, τις προτάσεις και τις αποφάσεις του οποίου υιοθετεί και σέβεται κυβέρνηση».
Τέλος, ερωτηθείσα για την αξιολόγηση στο Δημόσιο, η Υπουργός τόνισε ότι «σήμερα τελειώνει η συλλογή στοιχείων με τα πρώτα δείγματα από την κεντρική διοίκηση να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αναφορικά με τη συμμετοχή».
Ταυτόχρονα, σχολιάζοντας την αξιολόγηση που επιχειρήθηκε επί υπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη, η κ. Γεροβασίλη έκανε λόγο για «παγκόσμια πρωτοτυπία» όσον αφορά το υποχρεωτικό ποσοστό 15% ανεπαρκών υπαλλήλων, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι «αυτή η αξιολόγηση δεν έχει τιμωρητικό χαρακτήρα για τον δημόσιο υπάλληλο, αλλά έρχεται να βελτιώσει την απόδοσή του και εν τέλει τη λειτουργία κράτους και των δομών του προς όφελος του πολίτη».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης