Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

21.12.17

Σχετικά με τη νομοθετική διάταξη για τα φορολογικά πρόστιμα

Σχετικά με τη νομοθετική διάταξη για τα φορολογικά πρόστιμα


Η σημερινή κυβέρνηση έχει θέσει ως πρωταρχικό της στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής - η προσήλωσή της αυτή ήδη αποδίδει καρπούς. Την ίδια ώρα βλέπουμε την αγωνιώδη προσπάθεια της αντιπολίτευσης, και των συμφερόντων που την στηρίζουν, να υπονομεύσει τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής μέσα από τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων. Μόνο ως φαιδρότητα μπορούμε να αντιληφθούμε το να μας κουνάνε το δάχτυλο, με ψευδή επιχειρήματα, εκείνοι που κατασπατάλησαν χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου και τα μετέφεραν σε φορολογικούς παραδείσους.

Η προσπάθεια δημιουργίας σύγχυσης και στρεβλών εντυπώσεων, για επιλεκτική διαγραφή προστίμων σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες προκαλεί θυμηδία. Η συγκεκριμένη τροπολογία αφορά το σύνολο των φορολογουμένων και το σύνολο των επιχειρηματιών και αποσκοπεί, αποκλειστικά και μόνο, στην προσαρμογή της νομοθεσίας στις αρχές της αναλογικότητας και της χρηστής διοίκησης, αλλά και στην εναρμόνιση με την νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, των διοικητικών δικαστηρίων και του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όσοι θέλουν να ασκούν σωστή αντιπολίτευση οφείλουν τουλάχιστον να ενημερώνονται για τα νομοσχέδια και τις τροπολογίες που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή. Ας μην κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης