Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

29.12.17

Μια αναδρομική συγνώμη της Πολιτείας για όλα εκείνα που δεν έπραξε, ενώ μπορούσε

Μια αναδρομική συγνώμη της Πολιτείας για όλα εκείνα που δεν έπραξε, ενώ μπορούσε


Με μια λιτή και συγκινητική εκδήλωση ηθοποιοί, νεότεροι και μεγαλύτεροι, υποδέχτηκαν σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, που επισκέφτηκε το Σπίτι του Ηθοποιού.
Ο Νίκος Μπακογιάννης, η Τζένη Ζαφειροπούλου, ο Γιάννης Μπέζος, ο Σπύρος Παπαδόπουλος, ο Κώστας Πρέκας, η Καίτη Φίνου, η Μέλπω Ζαρόκωστα, ο Μανώλης Δεστούνης, η 'Αννα-Μαρία Βιδάλη και πολλοί ακόμη ηθοποιοί, καθώς και ο επίτιμος πρόεδρος του Σπιτιού του Ηθοποιού, Σπύρος Μερκούρης, έδωσαν το παρών σε μια συνάντηση, που αν και σύντομη, είχε πολλά να πει.
«Αυτό το Σπίτι για μένα είναι η Εστία του Ηθοποιού. Αυτό το Σπίτι σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς προσφέρει πολλά, πολύ περισσότερα απ' όσο φανταζόμαστε. Γι' αυτό και θέλω Άννα να εκλάβεις αυτή την παρουσία μου εδώ όχι μόνον ως μια συμβολική συμπαράσταση αλλά και σαν ένα είδος αναδρομικής συγνώμης της Πολιτείας για όλα εκείνα που δεν έπραξε, ενώ μπορούσε».
Με αυτά τα λόγια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, χαιρέτισε την Άννα Φόνσου, εμπνεύστρια και πρόεδρο του Σπιτιού, καθώς και όλους τους ηθοποιούς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, που παραβρέθηκαν, συμπληρώνοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Να έχετε δύναμη και να ξέρετε ότι αυτό που κάνετε αυτή τη στιγμή διδάσκει. Δεν είναι μόνο ότι βοηθάει τους συναδέλφους σας και εσάς. Διδάσκει και πολλούς άλλους πως μπορούμε ν' αντέξουμε. Γιατί πρέπει ν' αντέξουμε, μπορούμε ν' αντέξουμε, είναι χρέος μας, κυρίως απέναντι στη νέα γενιά που είναι το μεγαλύτερο θύμα αυτής της κρίση. Η δέσμευσή μου ισχύει, ό,τι μπορώ να κάνω θα το κάνω και συγνώμη διότι δεν έγινε ως σήμερα», προσέθεσε ο κ. Παυλόπουλος στην ομήγυρη, που τον υποδέχτηκε με κάλαντα και χειροκροτήματα.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης