Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

13.12.17

Στις Βρυξέλλες αύριο ο πρωθυπουργός για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Στις Βρυξέλλες αύριο ο πρωθυπουργός για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου


Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται αύριο, Πέμπτη, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 14 και 15 Δεκεμβρίου.
Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού.
Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου
12.00: Συμμετοχή στην προπαρασκευαστική σύνοδο του PES.
14:30: Συνάντηση με τον Επίτροπο Γιοχάνες Χαν , αρμόδιο για την ευρωπαϊκή πολιτική γειτονία και τις διαπραγματεύσεις για τη διεύρυνση της Ένωσης.
15:00: Συμμετοχή στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με θέματα την ευρωπαϊκή ασφάλεια και την Κοινωνική Ευρώπη.
19.00: Δείπνο εργασίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με θέματα: Μετανάστευση, σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας, Ουκρανία και Ιεροσόλυμα.
Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου
9.00: Πρόγευμα εργασίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με θέμα τις μεταρρυθμίσεις στη ζώνη του ευρώ.
10:30: Τετραμερής συνάντηση, στο περιθώριο των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ, της Καγκελαρίου της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ και του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, με θέματα τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας και το προσφυγικό.
11.00: Συζήτηση στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με θέμα τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης