Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

9.12.17

Στο επίκεντρο η οικονομική συνεργασία και η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των δυτικών Βαλκανίων

Στο επίκεντρο η οικονομική συνεργασία και η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των δυτικών Βαλκανίων


Συνεχίζεται για 2η ημέρα η τετραμερής σύνοδος Ελλάδας-Βουλγαρίας- Σερβίας-Ρουμανίας. Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς θα φιλοξενήσει σήμερα τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ και της Ρουμανίας Μιχάι Τουντόσε στο προεδρικό μέγαρο, στο κέντρο του Βελιγραδίου, όπου θα αρχίσει στις 10 το πρωί (τοπική ώρα) η διάσκεψη των τεσσάρων ηγετών.
Η σύνοδος ξεκίνησε χθες βράδυ με δείπνο εργασίας που πραγματοποιήθηκε στη Βίλλα ΄΄MIR΄΄ ένα ιστορικό κτίριο που χτίστηκε το 1979 για να κατοικίσει ο τότε ηγέτης της Γιουγκοσλαβίας, Γιόσιπ Μπροζ -Τίτο, αλλά δεν πρόλαβε λόγω θανάτου. Ο οικοδεσπότης, Αλεξάνταρ Βούτσιτς υποδεχόμενος τους πρωθυπουργούς των τριών χωρών τους πρόσφερε από ένα καλάθι με παραδοσιακά ποτά και τοπικά προϊόντα της Σερβίας. Στο δείπνο εργασίας παραβρέθηκε και η πρωθυπουργός, 'Ανα Μπερνάμπιτς.
Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς με ανάρτηση του στο tweeter ανέφερε ότι τα θέματα της χθεσινοβραδινής συνάντησης ήταν η οικονομική συνεργασία, η υλοποίηση από κοινού έργων υποδομής και η υποστήριξη της ευρωπαϊκής πορείας της Σερβίας.
Στο πλαίσιο αυτό θα κινηθούν και οι διαβουλεύσεις σήμερα, ενώ θα δοθεί έμφαση στη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), με την ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, με προτεραιότητα στην ενταξιακή πορεία της Σερβίας, της ΠΓΔΜ και της Αλβανίας. Οι ηγέτες των τεσσάρων χωρών αναμένεται να ασχοληθούν και με την προετοιμασία της Συνόδου ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων, που είναι προγραμματισμένη για τον Μάιο του ερχόμενου έτους, όπως επίσης και με τη βαλκανική ατζέντα της βουλγαρικής προεδρίας στην Ε.Ε. το πρώτο εξάμηνο του 2018.
Η τετραμερής Σύνοδος Ελλάδας-Βουλγαρίας- Σερβίας-Ρουμανίας, στο Βελιγράδι, είναι η δεύτερη και γίνεται σε συνέχεια της προηγούμενης συνόδου, στη Βάρνα της Βουλγαρίας, τον περασμένο Οκτώβριο, γεγονός που καταδεικνύει ότι σιγά σιγά θεσμοθετείται το πλαίσιο συνεργασίας ανάμεσα στις χώρες αυτές.
Μετά το πέρας της σημερινής διάσκεψης στο προεδρικό μέγαρο οι τέσσερις ηγέτες θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στις 11 (τοπική ώρα) και θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης