Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

5.12.17

Π. Κουρουμπλής: Παραδώσαμε τις παραλίες πιο καθαρές από ότι ήταν

Π. Κουρουμπλής: Παραδώσαμε τις παραλίες πιο καθαρές από ότι ήταν


Στην τοπική κοινωνία της Σαλαμίνας, παραδόθηκαν σήμερα μετά από 3 μήνες περίπου, οι ακτές που επλήγησαν από τη διάσπαρτη ρύπανση που προκάλεσε η βύθιση του δεξαμενόπλοιου «ΑΓ ΖΩΝΗ ΙΙ» στις 10 Σεπτεμβρίου, νοτιοδυτικά της νησίδας Αταλάντης. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας, μετέβη σήμερα με σκάφος του λιμενικού σώματος στη θαλάσσια περιοχή του όρμου των Σεληνίων, ενώ στο δημαρχείο στα Αμπελάκια, υπεγράφη μεταξύ της δημάρχου Σαλαμίνας Νάνου - Παπαθανασίου Ισιδώρας και της εταιρείας απορρύπανσης, το πρακτικό επιθεώρησης ολοκλήρωσης των εργασιών.
«Σας ευχαριστούμε για όλα» τόνισε η δήμαρχος Σαλαμίνας, υποδεχόμενη τον υπουργό και τον υφυπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή και Νεκτάριο Σαντορινιό αντίστοιχα. Ο κ. Κουρουμπλής, μιλώντας στους δημοσιογράφους για τη βύθιση του συγκεκριμένου δεξαμενόπλοιου έκανε λόγο για ένα ατυχές γεγονός που έβαλε όλους σε προβληματισμό. Πρόσθεσε ότι με την προσπάθεια που έγινε από πλευράς υπουργείου Ναυτιλίας, το συγκεκριμένο πλοίο ανελκύσθηκε για πρώτη φορά από το 1998, ενώ μετά από 19 χρόνια εφαρμόστηκε ο νόμος «ο ρυπαίνων πληρώνει». Πρόσθεσε ότι το σχετικό προεδρικό διάταγμα 55/98 δίνει τη δυνατότητα στον εκάστοτε υπουργό Ναυτιλίας με διοικητική πράξη να δίνει εντολή προκειμένου να γίνεται η ανέλκυση με ευθύνες του αναδόχου.
«Είναι το πρώτο πλοίο που ανελκύεται μετά από 19 χρόνια χωρίς το δημόσιο να επιβαρυνθεί με ένα ευρώ παρά το γεγονός ότι υπήρχε ο σχετικός νόμος» τόνισε ο κ. Κουρουμπλής και διερωτήθηκε γιατί μέχρι σήμερα δεν είχε εφαρμοστεί για άλλα παρόμοια περιστατικά. Δήλωσε, επίσης, ότι με την ανέλκυση του πλοίου δόθηκε η δυνατότητα στη δικαστική έρευνα και στους πραγματογνώμονες που έχουν οριστεί για την υπόθεση, να ψάξουν το πλοίο ώστε να φθάσουμε κοντά στις αιτίες που οδήγησαν στη βύθισή του.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης