Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

15.12.17

Π. Καμμένος: Το Κυπριακό θα έχει επιλυθεί όταν θα έχει επανενωθεί ο πληθυσμός της Kύπρου

Π. Καμμένος: Το Κυπριακό θα έχει επιλυθεί όταν θα έχει επανενωθεί ο πληθυσμός της Kύπρου


Στο Κυπριακό, στην προοπτική της Ελλάδας και στην τρομοκρατία αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος μιλώντας στα στελέχη της ΕΛΔΥΚ, με τα οποία αντήλλαξε ευχές ενοψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
«O Ελληνισμός δεν είναι μόνο η μητέρα πατρίδα. Ο Ελληνισμός είναι η ευθεία γραμμή που ξεκινά από τα βυζαντινά κάλαντα, δηλαδή τις αλησμόνητες πατρίδες, τον Πόντο, την Πόλη, την Ίμβρο, την Τένεδο, τη Σμύρνη, τη Μικρά Ασία, τη Βόρειο Ήπειρο και προχωρά στη Θράκη, στα νησιά μας και από εκεί στην Κύπρο. Ο άξονας Θράκη - Αιγαίο - Κύπρος είναι ο άξονας του Ελληνισμού. Μπορεί η Κύπρος να είναι ένα ανεξάρτητο κράτος, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά κατοικείται κατά το μέγιστο ποσοστό από το ίδιο Έθνος, από Έλληνες, οι οποίοι κατάφεραν να ζουν ειρηνικά με τους Τουρκοκύπριους μέχρι να αποφασίσει, το 1974, ο "Αττίλας" να προχωρήσει σε παραβίαση κάθε διεθνούς κανόνα με εισβολή και κατοχή, όπως είπε προχθές και ο πρωθυπουργός μπροστά στον Τούρκο Πρόεδρο, καταπατώντας ύπουλα τα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, δολοφονώντας αμάχους, για να καταλάβει τη μισή Κύπρο», σχολίασε ο κ. Καμμένος.
Παράλληλα, επισήμανε ότι «το Κυπριακό θα έχει επιλυθεί όταν τα κάλαντα θα τα λέμε στον Απόστολο Ανδρέα, όταν η Κύπρος θα έχει απελευθερωθεί και θα έχει επανενωθεί ο πληθυσμός της».
«Η ΕΛΔΥΚ έχει την ευθύνη της υπεράσπισης του νησιού, μαζί με την Εθνική Φρουρά, της διαφύλαξης του διεθνούς δικαίου, αλλά και της προστασίας της ελληνικής και της κυπριακής σημαίας», επανέλαβε.
Όσον αφορά στην προοπτική της χώρας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εκτίμησε ότι «αυτή η χρονιά που έρχεται, θα είναι μια χρονιά πολύ καλύτερη από αυτές που πέρασαν. Η πατρίδα μας βγαίνει από αυτή τη δύσκολη οικονομική κρίση, η οποία έπληξε όλες τις οικογένειες στην Ελλάδα και μεταξύ αυτών έπληξε πολύ σοβαρά και τα οικονομικά των Ενόπλων Δυνάμεων».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης